Sreda 15. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 01.08.2010.
00:10
Blic A

Ceca uskoro na optuženičkoj klupi

Posle sedmogodišnje istrage, Više tužilaštvo u Beogradu uskoro će protiv folk pevačice Svetlane Ražnatović podići optužnicu zbog sumnje da je prisvojila 11 miliona evra od transfera igrača FK Obilić, saznaje nezvanično „Blic“.

Ceca na terenu


- Iako je u istekao 15-dnevni rok od dana kada je sud predmet prosledio tužilaštvu, optužnica još nije podignuta jer je predmet obiman. Ali to će se uskoro dogoditi jer nema razloga da predmet bude odbačen ili da se zatraži dopuna istrage - kaže sagovornik „Blica“ blizak tužilaštvu, dodajući da je predmet obiman, pa je potrebno malo više vremena, dok samo tužilaštvo nije ograničeno u kom roku može da podigne optužnicu.


Istraga protiv popularne folk pevačice, udovice Željka Ražnatovića Arkana, traje više od sedam godina.

Svetlana Ražnatović je 17. marta 2003. uhapšena u akciji „Sablja“, a policija je protiv nje 13. maja te godine podnela krivičnu prijavu. U julu te godine puštena je da se brani sa slobode, a istraga je pokrenuta i protiv njene sestre Lidije Veličković, osumnjičene da joj je pomagala u sumnjivim transakcijama.


Tužilaštvo je tri puta tražilo proširenje istrage i pet puta njenu dopunu. Poslednji put proširenje istrage tužilaštvo je zatražilo sredinom februara ove godine, u vezi sa ekonomsko-finansijskim veštačenjem dokumentacije pribavljene putem međunarodne pravne pomoći iz više zemalja.

U Bojama Obilića

Dodatna dokumentacija je prošlog decembra prispela iz Grčke, solunskog kluba Aris u koji je prešao Miroslav Savić. Papiri o transferima fudbalera ranije su stigli iz Francuske, Bugarske, Turske, Austrije i Rusije, ali i iz Fudbalskog saveza Srbije i Beograda. Prikupljeni su i originalni ugovori koje su potpisivali igrači prilikom prelaska iz Obilića u inostrane klubove. U istrazi su kao svedoci saslušani i Zoran Petrović, nekadašnji direktor Obilića, i njegov kolega Dragiša Binić.


U krivičnoj prijavi se tvrdi da je poznata pevačica od 1998. do 1. marta 2003, dok je bila predsednica Obilića, zloupotrebila svoj položaj prilikom transfera 15 fudbalera i da je navodno tako protivpravno stekla 22.529.000 maraka i 428.000 dolara i za tu sumu oštetila klub sa Vračara.

Za većinu prodaja, kako se ističe, u poslovnim knjigama je prikazano kao da su fudbaleri Obilić napustili bez obeštećenja, dok je za pojedine navedeno da su prodati za mnogo manje novca nego što je bila stvarna cena.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online