Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 12.10.2018.
12:55 >> 14:31h
b92.net,telegraf.rs A

Kombi udario devojčice u dvorištu vrtića

Dve petogodišnje devojčice povređene su u Rumi u dvorištu vrtića kada ih je udarilo dostavno vozilo. Incident se desio oko 11 sati u samom dvorištu vrtića "Kockica" gde je kombi za dostavu hrane Ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje "Poletarac" u čijem sastavu se nalazi pomenuti vrtić, došao da dopremi obroke za mališane

Vesti

Petogodišnja devojčica M. P, teško povređena u dvorištu vrtića u Rumi, van životne je opasnosti, rečeno je Tanjugu u Institutu za zaštitu dece i omladine Vojvodine u koji je prebačena nakon nesreće.

- Devojčica je van životne opasnosti. Zbog povreda kosti lica smeštena je na odeljenje intenzivne nege, na hirurgiju - rekla je za Tanjug portparolka Instituta u Novom Sadu Andrea Đuretić. 

M. P. je s još jednom devojčicom istog uzrasta povređena juče pre podne u Rumi u dvorištu vrtića kada ih je udarilo dostavno vozilo, receno je Tanjugu u Policijskoj upravi Sremska Mitrovica. 

"Do nesreće je došlo oko 11 sati u dvorištu ustanove "Poletarac", dve devojčice su povređene. Kako je došlo do 'kontakta' između dece i vozila, istraga će pokazati", rečeno je u toj PU nadležnoj za ceo Srem. 

Lakše povređena devojčica je nakon pregleda u lokalnom Domu zdravlja puštena kući.

Dve petogodišnje devojčice pregazio je juče kombi za dostavu hrane u dvorištu vrtića "Kockica" u Rumi, a kako saznaje ''Blic'', jedna od njih je hitno prevezena u Institut za zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu gde su joj konstatovani prelomi kostiju lica, dok je druga devojčica zbrinuta u Domu zdravlja Ruma zbog lakše povrede usne i puštena je kući.

- Devojčica je na sreću u stabilnom stanju i nije životno ugrožena a konstatovane su joj teške telesne povrede glave u vidu preloma kostiju lica. Ona je u svesnom stanju i nalazi se pod stalnim nadzorom lekara u intenzivnoj nezi Odeljenja dečije hirurgije – objasnila je u izjavi za ''Blic'' portparolka Instituta dr Andrea Đuretić.

Kako Blic saznaje, incident se desio oko 11 sati u samom dvorištu vrtića ''Kockica'' gde je kombi za dostavu hrane Ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje ''Poletarac'' u čijem sastavu se nalazi pomenuti vrtić, došao da dopremi obroke za mališane.

Ovu informaciju potvrdili su nam u Policijskoj upravi u Sremskoj Mitrovici gde kažu za ''Blic'' da su inspektori izvršili uviđaj na licu mesta, te da je u saradnji sa nadležnim tužilaštvom u toku detaljna istraga povodom ovog incidenta.

Nezvanično, nesreća se dogodila naočigled tridesetak mališana koji su se u to vreme igrali u dvorištu vrtića.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online