Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 30.07.2010.
13:01
Press rs A

Majka monstrum ne zna gde je sakrila mrtvog sina

Više od 260 policajaca i meštana Majilovca kraj Požarevca juče je pretražilo 30 kvadratnih kilometara u potrazi za Đorđem Andrejićem (13), koji je nestao pre nedelju dana. Majka Marina opisala kako je ubila Đorđa, ali ne može da se seti gde je sakrila telo...

Porodična tragedija: Marina i Đorđe Andrejić

Nekoliko stotina žandarma, policajaca i meštana Majilovca i juče je tragalo za Đorđem Andrejićem (13). Iako je pretraženo više od 30 kvadratnih kilometara nepristupačnog terena, dečaka niko nije uspeo da pronađe. Njegova majka Marina (38) ispričala je policiji kako je ubila malog Đorđa, ali i dalje ne može da se seti gde je ostavila telo.

HRONOLOGIJA

ČETVRTAK, 22. jul - Marina Andrejić otišla oko 18 časova sa sinom Đorđem na njivu, koja je udaljena nekoliko kilometara od njihove kuće u selu Majilovac

PETAK - Majka i sin nisu se vratili kući, pa je njihov suprug i otac Dejan prijavio nestanak policiji

SUBOTA - Marina se vratila kući u subotu. Ona je rekla da se povredila motikom na njivi i da je sinu rekla da sam krene kući. Počela potraga za dečakom

NEDELJA - Nekoliko desetina policajaca, lovaca i meštana traga za dečakom

PONEDELJAK - Marini određen pritvor od 48 sati zbog nasilja u porodici. Ona je najpre rekla da je ubila sina, a potom negirala zločin

UTORAK - Policija obišla nekoliko mesta za koje je Marina rekla da je ostavila sina, ali telo nije nađeno

SREDA - Marina osumnjičena za ubistvo sina, određen joj je pritvor do 30 dana. Ona je rekla sudiji da je udarila sina motikom, jer nije hteo da se vrati kući. Kada je videla da nije davao znake života, ostavila ga je u šumi i prekrila lišćem

ČETVRTAK - Potraga za telom dečaka se nastavlja, telo nije nađeno.

PETAK- Potraga se nastavlja, telo nije nađeno.

Više od 160 policajaca i žandarma i 100 meštana i lovaca Majilovca, okolnih sela i Velikog Gradišta tražilo je sa psima tragačima mališana po šumama, njivama, močvarnom terenu...

"Danima tragamo za dečakom! Prevrnuli smo nebo i zemlju. Ali od njega ni traga ni glasa! Teren je veoma težak. Sve je natopljeno vodom i blatom, puno je grmlja i visoke trave. Ko ne poznaje ove krajeve, može lako da se izgubi", kaže jedan od vođa patrole Vladica Lazić iz sela Majilovac i dodaje:

"Nemoguće je da je Marina Andrejić uspela da sama pređe ovakav teren i da sakrije telo dečaka! Jeste da je nije bilo dva dana i da je imala vremena da smisli šta će da uradi sa telom, ali je neverovatno da leš i dalje nije nađen!"

Oko stotinak policajaca koji su učestvovali u potrazi kažu da su prešli više od 30 kvadratnih kilometara i da su pregledali svaki deo nepristupačnog terena.

"Svuda smo zavirili, u svaki grm, u svaki bunar! Međutim, ništa nismo našli, ni najmanji trag", kažu policajci.

Majka imala saučesnika?

Vođa druge ekipe, meštanin Žika Matejić navodi da su pretraženi tereni poznati kao Veliki potok, Toplik, Manastirska šuma...

"Ništa nismo pronašli, naleteli smo samo na pokoju životinju. Jedva smo se kretali, jer je voda sve natopila. Sve izgleda kao močvara. Zamislite kada su se i policajci, koji su u treningu, umorili! Kako je onda meštanima koji su učestvovali u potrazi", rekao je Matejić čija je ekipa imala i pse tragače.

Dok su se patrole odmarale na obližnjem izvoru, dečakov stric je komentarisao sa meštanima da on najbolje poznaje Marinu Andrejić.


"Znam kako Marina razmišlja i ubeđen sam da nije tako daleko sama mogla da ode. Tu mora da je bio još neko ko joj je pomagao", kaže dečakov stric sa kojim se složio i komšija koji stanuje preko puta porodične kuće Andrejić.

Inače, u selu Majilovac sve češće se može čuti da Marina Andrejić nije ubila sina ili da je imala saučesnika. "Ukoliko već telo ne može da se pronađe, možda bi se trebalo pitati da li je to ona sama uradila ili da li je to ona uopšte uradila. Možda je neko dete oteo i odvezao van zemlje. Možda je dete pobeglo",pričaju meštani. Oni kažu da potrage traju već nekoliko dana i da je pročešljan veliki deo terena, a da rezultata nema.

"Neverovatno je da je Marina sama prešla toliko kilometara i da je sama ubila sina. Policija i iskusni lovci jedva prelaze to područje, a kako će onda jedna žena to da uradi", kažu meštani. "Ona je vukla telo do nekog drveta. Kada je shvatila da je dečak mrtav, prekrila ga je lišćem i granjem. Pored tela je provela noć, a ujutru je krenula u selo, po pomoć. Usput je, kako je ispričala, zalutala zbog neprohodnog terena. Zbog toga je kući stigla tek nakon dva dana, izgrebana i iscrpljena."

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online