Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 12.09.2018.
18:26
D. N. Petrović - Vesti A

Pešter u strahu

Dok pripadnici MUP Srbije pretresaju svaku kuću, kolibu i svaki grm podno planine Giljeve na Pešteru, ne bi li ušli u trag ubici starice Miladije Kočović (77), žitelji brojnih sela uz granicu sa Crnom Gorom žive u strahu, zaključavaju se pre prvog sumraka i nikuda ne izlaze pre jutra.

Vesti
Sahranjena nesrećna starica: Rodbina i prijatelji izjavljuju saučešće

- Od kada je svirepo ubijena naša komšinica Miladija, na ovom delu Peštera niko mirno ne spava. Svi strahuju da se ubica ponovo ne pojavi i ne počini neki novi zločin.. Ako je bio spreman da nesrećnu i bespomoćnu Miladiju, kojoj je najpre puškom pucao u leđa, overi pištoljskim hicem u glavu, spreman je taj na sve. Neće ovde biti spokoja i sna dok ga policija ne pronađe i uhapsi - žali se jedan od žitelja Goševa i komšija porodice Kočović.

Nikome u Goševu i okolnim selima nije jasno otkuda kod ubice tolika svirepost. Miladija je bila stara i bolesna, jednom se dok je čuvala stoku izgubila, jedva su je pronašli.

- Sigurno nije pružala nikakav otpor, čak i ako je taj monstrum došao u pljačku, zašto je morao tako brutalno da je ubije - pita se drugi žitelj Goševa i naglašava da ovo nije prvi put da su stanovnici pešterskih sela uz granicu sa Crnom Gorom na meti raznih razbojnika.

Pre pet-šest godina komšiji Huseinu Derdemezu (71) u kuću su upali banditi obučeni u policijske uniforme, koji su ga svu noć tukli tražeći pare. Preminuo je sutradan u užičkoj bolnici, a teške batine jedva je preživela njegova supruga Ema. Tih dana opljačkan je i jedan starac iz sela Bare, bilo je još noćnih pokušaja upada u kuće i pljački.

Pre dve godine pod okriljem mraka, hicem iz automatske puške u svom dvorištu ubijen je Ismet Suljević iz Đerkara. Ni danas se ne zna ko ga je ubio, veruje se da je ubica seoskim putevima došao iz Crne Gore i da se posle zločina tamo sklonio. Kako kažu stanovnici Peštera, pograničnim područjem vršljaju stotine švrcera i niko se ne oseća sigurnim.

Prodala jagnjad pred smrt

Porodica Kočović je jedna od situiranijih na ovom delu Peštera i bave se stočarstvom. Nekoliko dana pre ubistva Miladije prodali su jagnjad. Moguće je da je to neko dojavio pljačkašima i da su ciljano došli do njihovog katuna sa namerom da ga opljačkaju. Ukradeno im je 400 evra, a odneti su im puška i pištolj za koje su imali dozvolu.. Policija je u katunu pronašla još 1.500 evra.


 

 

 

 

 

Sreda 12.09.2018. 18:31
Помози ко може Србима! Турци са Пештера и из целе Србије назад у Турску.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online