Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 26.07.2010.
12:00
Z. Mirković - Vesti A

"Albanska mafija trguje srpskim robljem"

Srpski kulturno-informativni centar (SKIC) u Beču je saopštio da je zaprepašćen pasivnošću nadležnih policijskih i pravosudnih organa Austrije koji ne reaguju na trgovinu srpskim belim robljem kojom rukovodi albanska mafija u Beču. Više od 70 odsto prostitutki su nesrećnice otete u Srbiji i prebačene u Austriji, tvrdi Centar.

Policija ne reaguje: Devojke naterane na prostituciju

"Nije moguće da organizovana trgovina srpskim belim robljem od strane albanskih kriminalaca nije poznata policijskim i pravosudnim austrijskim organima. Sa Kosova u Beč stižu srpske devojke, kidnapovane u Srbiji, i u Beču sa lažnim dokumentima albanski mafijaši ove srpske nesrećnice prisiljavaju na prostituciju pod strogim nadzorom kriminalaca i makroa u sred austrijske prestonice", tvrdi SKIC.

Zabijanje glave u pesak


"Istovremeno, svim austrijskim parlamentarnim strankama, naročito onima koje su priznale kriminalnu nezavisnost Kosova na teritoriji Srbije, puna su usta integracije stranaca uoči izbora, a svi zatvaraju oči pred sramnom trgovinom srpskog belog roblja sa Kosova na teritoriji Austrije i ko zna iz kojih razloga zabijaju glave u pesak, jer ovde je reč o rasističkoj trgovini srpskim belim robljem", ističe predsednik SKIC Petar Milatović-Ostroški.

Centar tvrdi da je javna tajna da su u brojnim bečkim javnim kućama, od ukupnog broja prostitutki najveći procenat, čak 70 odsto, devojke sa Balkana, "a među njima su najbrojnije kidnapovane nesrećnice iz Srbije koje su nasilno naterane da se u Beču bave najstarijim zanatom".


"Isto tako je javna tajna da se prostitutkama odmah daje dozvola za rad, jer je to 'samostalna delatnost', dok su, s druge strane prepuni austrijski zatvori nesrećnika koji su pokušali radom da reše egzistencijalne probleme.

Zato dolazimo u paradoksalnu situaciju da demokratska Austrija bukvalno sužava mogućnost časnog rada, ali je pedantna Austrija ekspeditivna kad je u pitanju legalizacija prostitucije, najnemoralnijeg zanimanja", naglašava SKIC.


"Austrijski policijski i pravosudni organi dužni su da hitno reaguju, jer ih na to obavezuju zakoni i austrijski Ustav, kao i međunarodni i evropski standardi koje je Austrija dužna da poštuje i sprovodi jer je punopravni i odgovorni član Evropske unije", zaključuje u saopštenju predsednik SKIC Petar Milatović-Ostroški.

Dići glas protiv kriminala: Petar Milatović-Ostroški


 

SKIC poziva sve ostale srpske organizacije i udruženja, kao i diplomatsko i konzularno predstavništvo Srbije u Beču, da ispolje civilnu hrabrost i civilizacijski dignu glas protesta u onoj meri u kojoj je to slučaj kad su nečiji lični interesi u pitanju, "jer ovde je reč o masovnom kriminalu koji se ne sme prećutkivati i svako dalje prećutkivanje biće tumačeno kao saučestvovanje".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online