Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 22.07.2010.
12:00
Ž. M. - Vesti A

Brata ubio u kobnoj igri

U semberskom selu Crnjelovo desila se stravična tragedija. U igri mališana smrtno je stradao osmogodišnji Branislav Nikolić, u koga je, kako se pretpostavlja, hitac iz pištolja ispalio brat od ujaka, devetogodišnji S. M.

Branislav Nikolić

Deca su se prethodnih dana igrala plastičnim pištoljima, a preksinoć oko 18 sati začuo se pucanj. Jedan od dečaka našao je pištolj na stalaži u kući deda Branislava Nikolića, koji ga je koristio za rasterivanje ptica. Za pomenuti pištolj, prema rečima komšija, Nikolić je imao dozvolu.


- Mi smo bili na njivi kada je odjeknuo pucanj. Utrčala sam u sobu i videla lokvu krvi. Brane je još bio na krevetu... Gledam ga kako pada s kreveta, još je bio živ... U blizini je stajala, takođe sva krvava, moja ćerkica - kroz jecaje kazuje majka nesrećnog dečaka Stanojka Nikolić.


Tragedija se, prema njenim rečima, desila oko 18 sati, a dok su našli nekog od komšija da dečaka prebace do lekara, on je već preminuo. U bolnicu je dovezen, nažalost, prekasno.


- Dečaci su se igrali tu već sedam dana, ništa nije nagoveštavalo da će se to desiti. Igrali su se detektiva, imali su neke plastične pištolje, a eto šta se izrodi na kraju - kaže jedan od komšija.


Potreseni otac Žikica Nikolić priča da su ga komšije pozvale i javile mu da mu se sin, navodno, udario. Kada je, međutim, stigao iz Čađavice suočio se sa strašnom tragedijom.

Tuga do neba: Otac Žikica i majka Stanojka


- S mojim sinom umro sam i ja. Imam još jedno dete, moram mrtav da živim. Ne znam kako ću dalje, srce puca, a ne može da pukne. Moj Branislav me nedavno pitao hoćemo li ići na more. Obećao sam mu, a obećanje više nemam kome da ispunim - jeca uplakani otac Žikica.
 

Metak pogodio u grudi


Mali Branislav je davao znake života sve do Velike Obarske, koja je na samo nekoliko kilometara od Bijeljine. Lekari bijeljinske Hitne pomoći su dečaka odmah prebacili na Hirurško odeljenje bolnice "Sveti vračevi", gde je osmogodišnjak primljen bez znakova života.


- Dečak je primljen oko 20 sati bez znakova života, sa prostrelnom ranom grudnog koša ispod leve ključne kosti, a izlazna rana je bila ispod desne lopatice na leđima - rekao je Mladen Popović, načelnik Hirurškog odeljenja.

Deda krivi sebe


Deda, čije ime je inače nosio nastradali dečak, sebe krivi za tragediju jer je unuk stradao od njegovog pištolja.


- Nekoliko dana ranije doneo sam pištolj u letnju kuhinju jer sam gađao psa lutalicu, a dan pre tragedije sam sedeo sa snajkom i komšinicom ispred letne kuhinje. Došla je svraka, uzela jaje i ja sam ponovo uzeo pištolj kako bih je ubio. Posle sam ostavio pištolj u letnjoj kuhinji, a snajka me u vreme ručka opomenula da sklonim pištolj jer ga je Branislav uzimao u ruke. Rekao sam joj da se ne boji jer pištolj ne može da opali. S tim pištoljem i ja teško ispalim metak jer na rukohvatu ima kočnicu - ispričao je deda nastradalog dečaka.


On dodaje da je mislio da nema ni metaka, ali se tragedija ipak desila dok je on bio u garaži koju je raspremao.


- Povremeno sam izvirivao da vidim da li je s decom sve u redu. Pucanj nisam čuo, ali sam čuo vrisku i jauk snajke. Poleteo sam da vidim šta se događa. Unuk je ležao pored kreveta, krv mu je išla na ranu koju sam pritisnuo rukom. Čuo sam kad je rekao: "Pucao je S". Došle su komšije, uzeo sam ga na ruke i krenuli smo prema bolnici, ali nismo stigli na vreme - ispričao je deda.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online