Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 25.02.2018.
19:50
E. V. A

Ubio provalnika u samoodbrani

Viši sud u Beogradu oslobodio je optužbi Saška Bogeskog koji je u maju 2013. godine nožem ubio provalnika Vladimira Manića (35) u svom stanu u Žarkovu, jer je zaključio da je delovao u samoodbrani. Kako se navodi, on je oslobođen optužbe da je počinio ubistvo u prekoračenju nužne odbrane. Ovo je prvostepena presuda i tužilaštvo ima pravo žalbe Apelacionom sudu.

youtube.com/Republika
Oslobođen: Saško Bogeski posle presude

Sud je presudio da je Bogeski delovao u nužnoj obrani, koja isključuje postojanje krivičnog dela, dok tužilaštvo smatra da je došlo do prekoračenja nužne odbrane.

Do tragedije je došlo kada je Vladimir Manić, koji je odranije poznat policiji, upao u stan porodice Bogeski i tamo nasrnuo na Saška šrafcigerom. Bogeski se branio kuhinjskim nožem. Nakon koškanja, Manić je pobegao iz stana sa ubodnim ranama, a nakon 400 metara je pao i preminuo, preneli su mediji.

Bogeski je, u svojoj odbrani prošle godine, ispričao da je te večeri krenuo da legne, kada je njegova supruga, dok je uspavljivala njihovu ćerku, čula šumove u drugoj prostoriji i uplašila se da nekoga ima u stanu. Kako je rekao, pomislio je da je u stanu provalnik i rekao supruzi da pozove policiju. Uzeo je nož iz kuhinje i otišao u dnevnu sobu gde je video jednu osobu koja mu je uperila baterijsku lampu u glavu pa nije mogao da vidi lice. Zamahnuo je nožem, ali ne zna da li je tu osobu isekao. Rekao je da se seća da je provalnik iskočio kroz prozor.

Branilac Bogeskog, advokat Zoran Agatonović, obraćajući se sudu u završnoj reči najpre je upitao ko je bio oštećeni i njegovi prijatelji, a potom šta je uradila država za njegovog branjenika.

- Manić je bio razbojnik, lopov i narkoman koji u pljački nije prezao ni od čega. Stavljao je nož pod grlo deci u školskom dvorištu, kidao zlatne lance ženama u liftu. Država preventivno ništa nije uradila posle ovog događaja, a Bogeskog je "darivala" pritvorom od mesec dana, potom zabranom napuštanja grada duže od dve godine i krivičnim postupkom koji traje gotovo pet godina - rekao je Agatonović.

Napad na čovekov dom

Kako je advokat Agatonović dodao tokom suđenja, svako ima pravo da brani svoj dom.
- Čovekov dom je njegovo poslednje utočište od sveg zla kojeg ima u ovom svetu. Božji i ljudski zakoni postavljaju stražara, muškarca, glavu porodice u tom domu. Kada taj muškarac razumno veruje i strahuje za svoj i život svoje porodice zbog napada u kojem mu je ugrožen život, ima pravo da primeni silu čak i smrtonosnu da bi se odbranio od napada - naveo je on.

 

 

 

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online