Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 22.02.2018.
20:20
D. N. P. - Vesti A

Ispijao piće i pucao na policajca

Više tužilaštvo u Novom Pazaru podiglo je optužnicu protiv Dženana K. (34) iz Novog Pazara koji je 7. septembra prošle godine, oko 20 časova, pucao iz pištolja u policajca na dužnosti Dragana Čekanovića (31) i teško ga ranio. Policajac je preživeo napad, dugo se lečio u Beogradu i tek nedavno mu je izvađen metak malog kalibra koji je dugo lutao po njegovom stomaku i bio nedostupan lekarima. Ovaj policajac se još uvek oporavlja.

pixabay.com
Osumnjičeni iz čista mira pucao na policajca koji je bio u patroi (Foto: Ilustracija)

Napadač Dženan K, poznati novopazarski kriminalac, odgovaraće za pokušaj ubistva i nezakonito posedovanje vatrenog oružja, a na optuženičkoj klupi naći će se i trojica njegovih pomagača i prijatelja, koji su pokušali da prikriju zločin, saznaju "Vesti".

Kobne večeri Dženan K. je sa društvom sedeo na terasi kafića Podrum u ulici Stefana Nemanje. Kada su trotoarom prolazila dvojica policajaca, Dženan K. je izvadio pištolj i pucao u stomak Čekanoviću, sa kojim se ranije nije poznavao. Teško ranjeni policajac najpre je operisan u Novom Pazaru, a potom je helikopterom prebačen u Beograd i spasen mu je život.

Posle pucnjave, Dženan K. je predao pištolj svom prijatelju koji je sedeo sa njim za stolom i naložio mu da ga negde sakrije, a on je ostao da, mirno ispijajući piće, posmatra uviđaj policije i tužioca. Međutim, ubrzo je identifikovan kao osoba koja je pucala i uhapšen iste večeri, uz pomoć svedoka i sigurnosnih kamera. U policiji je izjavio da nije hteo da ubije policajca i da ne zna zašto je pucao.

- Opsežna istraga koja je odmah pokrenuta ubrzo je dala rezultate. Na jednom od snimaka bezbednosnih kamera zabeležen je trenutak kada je ispaljen hitac. Urađena je parafinska rukavica i Dženan K. je priznao da je ispalio metak, ali da nije imao nameru da nekoga pogodi. U stanu jednog od uhapšenih nađen je i pištolj iz koga je pucano - izjavili su tada izvori iz istrage.

Učesnik više revolveraških obračuna

Zbog pokušaja ubistva poznatog novopazarskog kik boksera Emira Hadžimujovića, koji je ostao nepokretan, Dženan K. je prošle godine pravosnažno osuđen na sedam godina robije, a sudi mu se i za pokušaj ubistva N. J. iz Novog Pazara, kao i za učešće u još nekoliko revolveraških obračuna. I njegov otac poznat je novopazarskoj policiji, a trenutno je na izdržavanju višegodišnje zatvorske kazne.

 

 

 

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online