Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 19.07.2010.
11:02
Blic rs A

Ćuprija: Zatvorske kamere snimile ubicu nedužne devojke

Kamere Kazneno-popravnog zavoda u Ćupriji, koji se nalazi nedaleko od kafića "Palaco“ u kome je u subotu ubijena Jasmina Ilić, a njena sestra Jelena (22) i Goran G. (24) ranjeni, snimile napadača, saznaje list "Blic“ od izvora bliskog istrazi.

Policija za zločin sumnjiči Ljutomira Popovića (32), koji je u bekstvu

Jelena Ilić zadobila je prostrelnu ranu na stomaku. Kako navode u ćuprijskoj bolnici, ona je operisana i nije više u životnoj opasnosti.

Goran G., koga su dva hica pogodila u glavu, i dalje je u kritičnom stanju. Mladić je smešten šok sobi Opšte bolnice u Ćupriji. Prema rečima Predraga Drenovakovića, direktora Zdravstvenog centra u Čupriji, on je priključen na respirator i u stanju je veštačke kome. Doktor navodi da su bilo kakve prognoze nezahvalne, kao i da će na aparatima biti narednih desetak dana.

Prema nezvaničnim saznanjima, snimci sa zatvorskih sigurnosnih kamera predati su policiji. Izvor "Blic" iz policije navodi da je Popovićeva meta bio je Goran G. s kojim je od ranije u sukobu.

Osumnjičeni je došao u kafić "Palaco“ i započeo svađu sa Goranom G. potegao je pištolj i ispalio u njega nekoliko hitaca u glavu, a meci su pogodili i sestre Jasminu i Jelenu Ilić, koje su se slučajno zatekle u blizini. Od težine povreda Jasmina je odmah preminula dok su ranjeni Goran G. i Jelena prevezene u ćuprijsku bolnicu.

Prijateljica nastradale devojke kaže da je, kada se sve završilo, videla mladića i Jasminu kako leže na betonu.

"Jelena je držala Jasmininu glavu i dozivala pomoć. U tom trenutku nije ni bila svesna da je ranjena u stomak. Jasmini je tekla krv iz usta, dok su ljudi pokušavali da joj pomognu. Pored njih dve ležao je i mladić u lokvi krvi. Bilo je strašno. Jasmina i Jelena su dobre i vredne devojke koje nikome nisu naudile. Stradale su nedužne", priča potreseno Jelena Grašić, koja je sa zajedno s njima izašla u grad.

Bašta diskoteteke u kojoj se desilo ubistvo
 

Ona kaže da su neposredno pre pucnjave stajale kod ulaza u "Palaco“.

"Otišla sam da se pozdravim sa nekim drugaricama. Sećam se da sam u jednom trenutku pogledala na sat i da je bilo pola dva. Kada sam krenula prema Jeleni i Jasmini da ih pitam kada ćemo kući, čuli su se pucnji. Nisam mogla ni da pretpostavim šta se događa. Sa ostalim gostima povukla sam se prema ćošku, što dalje odatle" priča Jelena Grašić.

Prijatelji Jelene i Jasmine kažu da nisu bile česti gosti ćuprijskih kafića upravo zbog čestih pucnjava u tom gradu, već da su više volele da prošetaju.

"Bile su uzorne devojke, koje nisu ni alkohol konzumirale. Jasmina je završila srednju saobraćajnu školu, dok je Jelena nameravala da upiše Učiteljski fakultet u Jagodini ", kažu njihovi prijatelji.

Kako "Blic“ nezvanično saznaje, osumnjičeni Ljutomir Popović od ranije je poznat policiji zbog krivičnih dela sa elementima nasilja, kao i falsifikovanja, a nedavno je izašao iz pritvora.

Goran G. je ranije osuđivan zbog nanošenja teških telesnih povreda, a prema nezvaničnim informacijama, na njega je pre mesec dana pokušan atentat kada je ispod njegovog automobila podmetnut eksploziv.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online