Utorak 21. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 17.07.2010.
03:35
Blic A

Draškovićevi ljudi pokušali da utiču na presudu?

Sudija Aleksandar Ivanović od juče nije član veća u postupku protiv Andrije Draškovića i Aleksandra Golubovića, optuženih za ubistvo Zvonka Plećića, a promenjen je i jedan sudija porotnik. Promena veća usledila je nakon saznanja da su osobe iz Draškovićevog okruženja pokušale da izdejstvuju oslobađajuću presudu, piše beogradski ''Blic''.

Andrija Drašković pred Palatom pravde u Beogradu


 

Dušica Ristić, portparol Višeg suda, za "Blic" je izjavila da je sudija Ivanović zamenjen jer je 12. jula otišao na godišnji odmor, a da je drugi sudija, koji je u ovom postupku porotnik zamenjen zbog ranije zakazanog pritvorskog predmeta. Umesto sudije Ivanovića, kako je juče na pretresu izjavila predsednica veća Zorana Trajković, imenovan je sudija Danko Laušević.


- Zakon nije prekršen, ali je veoma čudno da se sudija, član veća menja zbog godišnjeg odmora. To se nikad nije desilo jer se godišnji odmori unapred dogovaraju i na osnovu toga se i zakazaju suđenja - kaže za "Blic" izvor iz pravosuđa.


Promena dva člana sudskog veća, prema rečima našeg izvora usledila je nakon saznanja da su osobe bliske Draškoviću pokušale da utiču na ishod presude. Do ovog saznanja, policija je došla nekoliko dana pre prošlog ponedeljka, kada je optuženima Draškoviću i Goluboviću, trebalo da bude izrečena presuda.

Međutim, tog dana je predsednica veća odložila izricanje presude, kako bi se utvrdila uračunljivost Zvonka Plećića u momentima pre nego što je ubijen 11. septembra 2000. Naredni pretres zakazan je za tri dana, ali je i on odložen zbog odlaska na bolovanje sudije Ivanovića, da bi na jučerašnjem pretresu na njegovo mesto bio postavljen sudija Lušević, poznat po vođenju postupka optuženima u aferi "kofer".

Drašković sa suprugom ispred sudnice

Jučerašnji pretres inače je odložen zbog nepojavljivanja Vladana Vukčevića, branioca optuženog Golubovića, a nastavak postupka zakazan je za 7. septembar, kada će suđenje krenuti ispočetka. Draškovićev branilac Veljko Delibašić kazao je da je Vukčević otišao na godišnji odmor pošto je čuo da se menja sudsko veće i da u tom slučaju suđenje ne može da se završi za jedan dan, pa ne može da prekida godišnji odmor.

Tužilac Vera Stanić zatim je rekla da promena člana sudskog veća ne izvinjava uredno pozvanog branioca i predložila da Vukčević bude kažnjen, a da se suđenje zakaže što pre.


- Ovo liči na vidljivu opstrukciju, omalovažavanje suda i igranje sa sudom i prelazi granice dobrog ukusa - rekla je tužilac, ali njen predlog za kažnjavanje advokata Vukčevića nije prihvaćen.

Advokat Veljko Delibašić (u sredini)

Po izlasku iz sudnice, Andrija Drašković je zagrlio i poljubio svog advokata Delibašića.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online