Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 29.12.2017.
13:49
Vestionline, Tanjug A

MUP: 52 osobe uhapšene zbog teških krađa i razbojništava

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, u prethodnih nekoliko dana uhapsili su 52 osobe, koje se sumnjiče da su počinile krivična dela teške krađe, krađe i razbojništvo.

pixabay.com
U još jednoj akciji MUP-a uhapšene 52 osobe (Foto: Ilustracija)

U više odvojenih akcija na suzbijanju imovinskih delikata uhapšeni su osumnjičeni koji se terete da su u prethodnom periodu izvršili više od 100 teških krađa, krađa i razbojništava, saopštio je MUP. Krivične prijave u redovnom postupku podnete su protiv još 21 osumnjičenog.

Akcije su sprovedene na teritoriji policijskih uprava Beograd, Bor, Zaječar, Kragujevac, Kraljevo, Leskovac, Novi Sad, Pančevo, Pirot, Požarevac, Prijepolje, Prokuplje, Smederevo, Sombor i Užice. 

Među značajnijim akcijama, u saopštenju se navodi da su pripadnici MUP-a u Pirotu uhapsili B.S. (1992), D.R. (1981) i Z.S. (1967), zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo teška krađa, dok se B.S. i D.R. terete i za nedozvoljeno skladištenje robe.

Policija je u stanu i drugim prostorijama osumnjičenih pronašla i oduzela pet tona i 910 litara dizel goriva, građevinsku skelu i razni građevinski materijalu, vrednosti od preko tri miliona dinara. 

Oni se terete da su ove predmete, vlasništvo dva preduzeća  iz Grčke koji su izvođači radova na trasi Koridora 10 između Niša i Pirota, ukrali tokom 2017. godine i prodavali na području Bele Palanke i Niša. 

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni su, uz krivičnu prijavu, privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Pirotu. Pored toga, pripadnici MUP-a u Beogradu uhapsili su Ž.P. (1981), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio 35 krivičnih dela iz oblasti  imovinskih delikata. 

Ž.P. se sumnjiči da je počinio 21 delo teška krađa, devet krivičnih dela krađa i pet krivičnih dela teška krađa u pokušaju. Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužilaštvu, a sudija za prethodni postupak odredio mu je pritvor do 30 dana. 

Pripadnici MUP-a u Beogradu su, takođe, uhapsili B.K. (1988), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio četiri teške krađe. Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija kod osumnjičenog pronašla četiri laptopa, za koje se sumnja da su ukradeni. 

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.
Pripadnici MUP-a u Beogradu uhapsili su S.S. (1973), osumnjičenog da je iz jedne radnje mobilnih telefona u Beogradu, uz pretnju pištoljem od radnice ukrao novac. 

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo razbojništvo, osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online