Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 27.11.2017.
10:22
Vestionline, Tanjug A

Francuzima 26 godina zatvora za otmicu srpske devojčice

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio troje francuskih državljana na ukupno 26 godina zatvora zbog otmice male Maše Prenković iz majčinih ruku.

pixabay.com
 

Ovom odlukom odbijene su sve žalbe i potvrđena presuda Specijalnog suda u Beogradu kojom je Sebastijan Branšu osuđen je na 10 godina zatvora, njegova supruga Gorin Aleksis Sandrin Branšu na devet godina, a njena ćerka iz prvog braka Emerin Ulije Kristel na sedam godina zatvora.

Istom odlukom, sud potvrđena im je mera proterivanja stranaca iz Srbije od 10 godina, nakon izdržavanja zatvorske kazne.

Svo troje optuženih Francuza su u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu, u kojem borave od hapšenja na dan otmice 11. marta 2015. godine.

U odluci koja je objavljena na sajtu Apelacionog suda navodi se da su kao neosnovane odbijene žalbe Tužioca za organizovani kriminal i branilaca Alexie Sandrine Gorin i Emeline Ćristelle kao jednog od advokata Sebastien Mićel Branćua.

Branšuova žalba je odbačena kao neuredna i nedozvoljena, dok je žalba njegovog drugog branioca odbačena jer taj branilac nije imao ovlašćenje za izjavu žalbe, naveo je Apelacioni sud.

Specijalni sud čija je odluka postala pravosnažna nije prihvatio jednu od teza odbrane da su otmičari bili u komunikaciji sa roditeljima male Maše, budući da analizom telefona i kompjutera optuženih i nije pronađen trag komunikacije.

Sebastijan Branšu je izneo svoju odbranu tek na kraju suđenja u završnoj reči tvrdeći da je imao dogovor sa Mašinom porodicom o pozajmici deteta, radi dokazivanja određenih činjenica pred francuskim sudom u postupku za utvrđivanje očinstva koji je vodila njegova pastorka.

Njegova žena, Gorin Aleksis Sandrin Branšu i njena ćerka Emerin Ulije Kristel tvrdile u odbrani da nisu znale ništa o otmici deteta i krivicu prebacile na Sebastijana.

Oni su osuđeni jer su iz ruku majke oteli trogodišnje Maše Prenković u 2015. u beogradskom naselju Braće Jerković.

Oteto dete su hteli da podmetnu francuskom sudu, kako bi DNK analizom utvrdili da nevenčani suprug trećeoptužene Emerin Ulije Kristel, sa kojim nisu u dobrim odnosima, nije biološki otac deteta.

Tužilaštvo za organizovani kriminal tereti ih za krivično delo otmice maloletnog deteta, izvršene 13. marta u ulici Braće Jerkovića kod broja 227, označivši Sebastijana Branšu Mišela organizatora kriminalne grupe.
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online