Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 08.11.2017.
14:07
Vestionline, srbijadanas rs A

Roditelji pretučene devojčice: Učenici su tukli našu ćerku zbog...

Nakon užasnog snimka prebijanja devojčice u Tehničkoj školi Mileta Nikolić u Aranđelovcu, oglasili su se i njeni roditelji.

static.jsx.in
Vršnjačko nasilje uzima maha

Majka devojčice, Jelena N. ispričala je za portal SrbijaDanas.com da je sve počelo zbog Fejsbuk profila kada je njena ćerka dala svoju šifru drugarici iz odeljenja.

Zoran N. otac devojčice rekao nam je da je upravo pogledao snimak i da je šokiran jer u trenutku dok je gledao nije znao da li se nasilje ponovilo ili je to snimak koji je nastao pre par nedelja.

- Upravo sam pogledao snimak, samo u trenutku nisam siguran da li se to opet desilo ili pre dve-tri nedelje jer sam sinoć radio do kasno, a jutros sam otišao rano od kuće zbog nekih obaveza. Tek sad sam video sve – rekao je otac Zoran.

Takođe, on nam je objasnio da je njegova ćerka pored batina koje je dobila taj dan ostala i bez jakne koju su joj drugi učenici bacili:

- Pored batina koje je dobila, oni su joj bacili jaknu i školsku torbu, nije mogla da nađe jaknu – ispričao je Zoran.

- Moja ćerka je dala drugarici svoju šifru za Fejsbuk, kako bi joj deaktivirala profil. Nakon toga je ta devojčica šifru podelila celom razredu, pa je pitanje ko sad koristi taj profil. Mi ne možemo da mu pristupimo, jer je šifra promenjena – kaže Jelena.

Majka devojčice je objasnila da je problem nastao kada su sa tog Fejsbuk profila, dečacima iz škole počele da stižu fotografije neprimerenog sadržaja. Kako kaže, nakon toga je njena ćerka postala žrtva vršnjačkog nasilja. 

- Optužili su je da je koristila neki drugaričin lažan profil i nudila se dečacima za neku izvesnu sumu novca. Slike koje su slate sa tog profila bile su slike golih devojaka - glava od jedne devojke, telo od druge devojke, dakle, sklapane slike. Naša ćerka nema dobar telefon da bi na taj način mogla to da fotošopira. Telefon koji ona ima uopšte ne podržava tu opciju, to je moralo da se uradi na kompjuteru ili nekom boljem telefonu koji ona ne poseduje – tvrdi Jelena N.

Kako nam je potvrdila majka devojčice tuča se dogodila 13. oktobra, a o svemu ih je obavestio drug njihove ćerke koji pohađa istu školu.

- Našu ćerku nismo vodili kod lekara, jer ona to nama nije ni ispričala šta se desilo. Sve nam je rekao njen drug iz njene škole koji nam je tu u komšiluku. Rekao nam je da su je šamarali. Ona je to prećutala. Došla je kući sva crvena u licu, rekla je da je to bilo dva tri šamara. Međutim, ja sam juče bila u školi i razredni mi je pokazao snimak i videla sam da je to bilo 33 šamara. I nije to bilo samo šamaranje, nego i pesnice… - priča majka Jelena i dodaje:

- Taj dan, kad se sve izdešavalo u školi nije bio niko od dežurnih, ni direktor, ni bilo ko da odreaguje. Ćerkin drug je sišao  dole kod direktora, ali on nije bio tu. Taj dečak je jedini reagovao, svi ostali drugovi iz odeljenja su navijali.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online