Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 09.10.2017.
19:55
Z. G. M. - Vesti A

Devedesete se vraćaju na ulice Srbije

Kao da su se devedesete godine vratile u Srbiju. Tako je protekli vikend izgledao u Srbiji. Dva ubistva u razmaku od nekoliko sati dogodila su se u Čačku i u Novom Sadu, u ranim jutarnjim časovima posle noćnog provoda.

Tanjug
Dvoje ubijenih posle provoda

U pucnjavi koja se dogodila juče šest sati ujutru u fast-fud restoranu Silver haus, u samom centru grada ubijen S. Ć. (34) iz Čačka. Prema do sada poznatim podacima iz istrage, ubica i žrtva su se poznavalai od ranije. Naime, Čačanin V. P. (32) je sedeo sa devojkom u restoranu "Silver haus" kada im se za stolom, nepozvan, pridružio S. Ć. Žrtva i ubica su se pozdravili i zaposleni u restoranu su imali utisak da su stari poznanici, ali je V. P, takođe Čačanin, u jednom trenutku izvukao pištolj i u S. Ć. ispalio nekoliko hitaca iz neposredne blizine.

Ranjen pre dva meseca

U kriminalnom miljeu u Čačku ubica V. P. je odranije poznat. Pre dva meseca, 13. avgusta, on je ranjen u klasičnoj sačekuši ispred zgrade u Topličkoj ulici u kojoj je živeo i tom prilikom je sa tri hica iz vatrenog oružja pogođen u noge. Dugo se lečio u Beogradu, a zbog posledica ranjavanja kretao se uz pomoć štaka.
Prema rečima operativaca čačanske policije, najnoviji obračun najverovatnije nije povezan s napadom od avgusta.

Odmah posle pucnjave osoblje restorana pozvalo je policiju i hitnu pomoć koja je ranjenog muškarca prevezla do bolnice u Čačku.

- Ranjeni S. Ć. je u 6.50 dovezen u urgentno odeljenje bolnice bez vitalnih funkcija, a nakon pokušaja reanimacije podlegao je povedama. Na telu je imao šest prostrelnih rana u grudi i glavu - izjavila je Biljana Kočović, portparolka čačanske bolnice.

Nakon obračuna, ubica V. P. se predao policiji. Policija u Čačku utvrđuje povod i uzroke koji su doveli do pucnjave. Inače, ubijeni S. Ć. je po zanimanju vozač kamiona i do sada nije imao problema sa zakonom.

Gotovo u isto vreme i u Novom Sadu se dogodio revolveraški obračun. Mladić M. P. (29) je ubijen, a drugi mladić star 31 godinu je ranjen u stopalo u pucnjavi ispred noćnog kluba " The End " u novosadskom hotelu Park.

Kako kažu iz lokalne Hitne pomoći, oko šest sati juče ujutru, dve ekipe su izašle na mesto pucnjave i kod jednog mladića s teškim povredama pokušali reanimaciju, ali su mogli samo da konstatuju smrt, dok je drugi muškarac prevezen u Urgentni centar.

- Bio sam u klubu, bilo je mnogo ljudi i odjednom su se čuli pucnji. Svi su počeli da beže. Sve se odigralo za nekoliko sekundi. Čovek je samo prišao momku i u njega ispalio više metaka. Nije bilo nikakve svađe pre toga, zato mi je sve ličilo na isplanirano ubistvo. Video sam pored njega jednu devojku da sedi, ne znam da li je i ona ranjena - rekao je jedan od svedoka napada za medije.

Nekoliko gostiju i radnika noćnog kluba su nakon pucnjave odvedeni na saslušanje u policiju. Motivi obračuna se još uvek ispituju.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 09.10.2017. 23:49
Jel to ta borba protiv kriminala i korupcije toliko najavljivana po svim mogucim rezimskim televizijama?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online