Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 16.09.2017.
16:25
Vestionline, b92.net A

Slučaj "Marjanović": Tabloidi, rijaliti, "predskazanja"...

Hapšenje supruga ubijene Jelene Marjanović i to po njegovom izlasku iz rijaliti šou programa je poslednji u nizu događaja koji ovaj slučaj čine još užasnijim.

N. Đurović
Osumnjičen za smrt supruge: Zoran Marjanović

Smrt žene i majke je sa stranica crne hronike tokom meseci besomučnih spekulacija i “šokantnih saznanja“ stigla do trač rubrika, a sve je kulminiralo pojavljivanjem Zorana Marjanovića u jednom rijaliti šou programu, te iznenadnim izlaskom i hapšenjem.

Tabloidi su koristili svaku moguću priliku da se “omaste“ o tragediju jedne porodice, a fotoreporteri i izveštači sa lica mesta su dane provodili ispred porodične kuće Marjanovića u beogradskom naselju Borča. 

Istovremeno, pojavljivale su se brojne poznate i nepoznate ličnosti koje su davale svoja viđenja tragedije, pritom dobijale medijski prostor i priliku da se istaknu, u situaciji koja je sve samo ne prilika za isticanje i samopromociju. 

Iz zvaničnih izvora su u prvim mesecima posle ubistva stizale informacije da je “istraga u toku“ i da se “radi na rasvetljavanju ubistva“. 

Slučaj je obeležila i smena načelnika beogradske Uprave kriminalističke policije Dragana Kecmana, što je ministar unutrašnjih poslova, tada u tehničkom mandatu, Nebojša Stefanović obrazložio “lošim obavljanjem posla“. 

Odgovarajući na pitanja novinara kako komentariše Kecmanovu izjavu da je istraga o ubistvu pevačice Jelene Marjanović rađena traljavo i da je njegov zamenik na osnovu direktive iz vrha MUP vodio slučajeve umesto njega, Stefanović je tada rekao da je sve te informacije Kecman mogao da dostavi pre nego što je smenjen. 

Prve konkretnije podatke o napretku u istrazi izneo je tadašnji premijer Srbije Aleksandar Vučić, koji je 20. aprila 2016. godine najavio hapšenje ubice za 48 sati. 

Taj stav je revidirao svega dan kasnije, kada je istakao da ne treba otkrivati ime ubice “do ponedeljka“, kako ceo slučaj ne bi bio iskorišćen u “političke svrhe“. Portal b92.net podseća da su  24. aprila održani parlamentarni izbori u Srbiji. 

Tema ubistva Jelene Marjanović nije silazila sa naslovnih strana beogradskih tabloida ni u narednom periodu, pa je srpska javnost imala priliku da čita o “sektama“, “kući opranoj varikinom“, “misterioznom čoveku na biciklu“ i brojnim “šokantnim saznanjima“, koja su okupirala pažnju javnosti i otvarala mogućnosti za raznorazna tumačenja i komentarisanje smrti jednog živog bića. 

Kulminacija drame dogodila se u petak, kada je suprug ubijene žene uhapšen pod sumnjom da je odgovoran za njenu smrt. 

Pre toga je ušao u rijaliti šou program, kako bi “sprao ljagu sa svoje porodice“, a portali i tabloidi su danima reciklirali njegovu “ispovest“ u kojoj navodno “otkriva sve detalje“ smrti svoje supruge. 

Mediji sa “žutim predznakom“ su danima uoči njegovog ulaska u rijaliti šou program spekulisali da li će se to zaista dogoditi, a tim povodom se oglasio i “mastermajnd“ Hepi televizije Milomir Marić, koji je praktično najavio šta će se dogoditi. 

Naime, Marić je izjavio da će Marjanović biti uhapšen u rijaliti šou programu, ukoliko bude pristao da učestvuje, što je on potom odbacio i pojavio se pred “širokim auditorijumom“, kako bi uradio šta je već naumio.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online