Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 08.07.2010.
22:10
A

Zbog malverzacija sa kreditima uhapšeno sedam osoba

Policija je u nastavku akcije na suzbijanju korupcije, zbog malverzacija sa državnim kreditima uhapsila sedam osoba u pet gradova, saopšteno je večeras iz Ministarstva unutrašnjih poslova MUP.


Hapšenja su obavlejna u Beogradu, Pančevu, Užicu, Lučanima i Ivanjici
Među uhapšenima su pravnik - procenitelj rizika u ''Fondu za razvoj Republike Srbije'' Radovan Mitrović (31) iz Beograda, vlasnik agencije za knjigovodstvo i konsalting biznis "Biznis" koja se bavi izradom dokumentacije za odobrenje kredita, Miodrag Miletić (42) iz Ivanjice i vlasnik agencije "D&D Brest Pak" iz Banatskog Brestovca, koja se bavi istim poslom Dragić Janjić (54) iz Pančeva.
Navodi se da su uhapšeni i vlasnik agencije za obradu podataka "D.Dil" i preduzeća za obradu podataka "Profibiznisdill" Radoš Dostanić (50) iz Lučana i vlasnik agencije za procenu i promet nekretnina "Stefan Sms" Siniša Milutinov (37) iz Pančeva.


Uhapšeni su, kako se navodi u saopštenju, takođe, vlasnik preduzeća ''Bastiana'' Milinko Mijailović (50) iz Ivanjice i vlasnika ugostiteljske radnje ''Kafe 64'' iz Užica Radenko Dacovcić (30) iz Užica.


Svi pomenuti su osumnjičeni da su izvršili više krivičnih dela zloupotreba službenog položaja i primanje i davanje mita, navodi MUP dodajući da je akcija sprovedena u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom iz Pančeva i Ministarstvom za ekonomiju i regionalni razvoj.


Osumnjičeni su u od februara do jula 2010, pronalazili osobe zainteresovane za dobijanje povoljnih početnih tzv. ''start-ap'' kredita i kredita za već postojeća preduzeća kod ''Fonda za razvoj Republike Srbije'', bez namere da se njihovi vlasnici bave delatnošću za koju su se registrovali.


Navodi se da su Miletić, Janjić i Dostanić njihove zahteve za dobijanje kredita pripremali prikupljanjem i sačinjavanjem lažne dokumentacije, dok je Mitrović, procenitelj rizika u ''Fondu za razvoj Republike Srbije'', ove zahteve prioritetno obrađivao i pozitivno procenjivao.


Na osnovu ovih procena i zaključenih 95 ugovora o kreditima iz budžeta Srbije isplaćena su sredstva u ukupnom iznosu od 200.000.000 dinara, navodi se u saopštenju.


Mitrović je u Užicu uhapšen prilikom primanja mita od 3.000 evra i 100.000 dinara, koje je dobio kao deo protivusluge za odobrene kredite.
Svi osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu biti privedeni istražnom sudiji Višeg suda u Pančevu.


Pripadnici MUP u saradnji sa Višim tužilaštvom iz Pančeva, nastavljaju rad na rasvetljavanju svih nezakonitosti u poslovanju navedenih preduzeća i osoba, navodi se u saopštenju.

POVEZANE VESTI

Nedelja 23.10.2011. 11:32
malo.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online