Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 15.07.2017.
13:41
Vesti A

Potraga za ključnim dokazom

U neprekinutoj potrazi za ubicom Karen Ristevski, uporna policija Viktorije pronašla je svedoka i ponovo se ove nedelje vratila na mesto gde je otkriveno telo žrtve. Detektivi pretražuju šire područje Maunt Masedona, uključujući i okolne puteve.

youtube.com/Billy Banana
Bračni par Ristevski: Osumnjičeni i ubijena

Telo majke ubijene u junu prošle godine, pronađeno je 20. februara u poodmaklom stanju raspadanja, između dva oborena stabla u plitkom grobu regionalnog parka Masedon.

U potragu je uključen veliki broj policajaca i pripadnika državne službe za hitne intervencije.

Policija veruje da se baš ovde krije ključni detalj koji im još nedostaje da sklope mozaik i dođu do ubice.

Do sada je, naime, više ljudi izvestilo da su oko podneva, istog dana kada je nestala, videli crni mercedes Karen Ristevski na području dva puta - Čilders i Maunt Masedon.

Postoji i svedok koji kaže da je video jednog čoveka uz jedan automobil, a neposredno pre otkrića Kareninog leša koji je nađen 1,5 km dalje.

Prema izjavi muža ubijene Borčeta, Karen Ristevski (47) poslednji put je viđena 30. juna 2016, a nakon svađe s njim izašla je iz njihove kuće u melburnskom Avondejl Hajtsu.

Prošle godine u avgustu, lokalni mediji su saopštili da je policija došla do materijala iz Kareninog i Borčetovog telefona, koji dokazuje da su na dan kada je nestala signal s oba telefona "uhvatili" prenosni tornjevi na Kalder friveju.

Poslednji put, trag telefona Borčeta Ristevskog registrovan je blizu Digers Resta, a Kareninog nedaleko od Gizborna - sve u pravcu gde policija pretražuje sada iznova teren i ispituje ljude.

Takođe, Karenin telefon je istog dana bio isključen na dva sata.

Borče Ristevski je do sada bio glavni osumnjičeni. On negira da je povezan sa smrću svoje žene i da je ona, posle svađe oko "nekih par stotina dolara", izjurila iz kuće da "izbistri misli" i više je nije video.

Ranije je kazao detektivima da je na dan kad je nestala, vozio njena kola, ali poriče da je vozio dalje od hipodroma Kalder park.

Onda je, kazao je, okrenuo kola za 180 stepeni i vratio se kući.

Još jednom, istražni organi pozvali su da im se javi bilo koja osoba koja je 29. juna prošle godine bila na području Maunt Masedona i primetila bilo šta sumnjivo u vremenu do pronalaska Kareninog leša.

Posebno ako se očevidac zadesio tamo oko podneva i u prvim popodnevnim satima i eventualno video crni mercedes benc SLK kupe sa gumama od aloje.

Broj Krajm stopersa je 1800 333 000.

Pronaći ćemo ubicu

Detektiv inspektor Tim Dej iz Jedinice za nestale osobe kaže da će pronaći ubicu Karen Ristevski.

- U potpunosti sam uveren da ćemo rešiti slučaj - kazao je on na mestu pretrage.

Upravo novo pretraživanje terena inicirano je izjavom novog svedoka - rekao je inspektor.

- Tokom prošle nedelje, mi smo razgovarali sa svedokom koji je na ovoj lokaciji, na Čilders roudu video crni mercedes okrenut u pogrešnom pravcu. Razumeo sam da je svedok video vozilo poslednje nedelje juna (2016), pa sada nastojimo da odredimo koji je to dan bio. Svedok je prijavio ono što je video pre otkrića Kareninog tela u februaru. To je posebno važno za nas jer dokazuje kredibilitet takve osobe koja se prijavila sa iskazom pre nego što je mogla da zna za lokaciju tela.

Inspektor dodaje da su tek prošle nedelje saznali ime svedoka. On je takođe rekao da ne može da potvrdi da li je nađena i tašna Karen Ristevski.
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online