Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 05.07.2010.
10:47 >> 13:32h
Srna A

Pucano na srpskog poslanika skupštine Kosova

Šef Poslaničkog kluba Srba u Skupštini Kosova Petar Miletić ranjen je jutros nedaleko od svoje zgrade kada su na njega pucale nepoznate osobe u severnom delu Kosovske Mitrovice, rekao je Srni portparol Kosovske policijske službe Ergin Medić. Direktor Klinično-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici Milan Jakovljević izjavio je da su Miletiću povređene obe nadkolenice, ali da nije životno ugrožen.

Upucani Petar Miletić

"Zadobio je prostrelne rane obe nadkolenice. Na sreću, kosti ili neki veći krvni sudovi nisu povređeni, zahvaćeno je meko tkivo", rekao je Jakovljević. Miletić se nalazi na intenzivnom odeljenju mitrovičke bolnice.  

"Nije povređena glava arterija, niti kosti. Urađena je hirurška intervencija i on se nalazi na odeljenju intenzivne nege", rekao je Jakovljević.

Regionalni portparol Kosovske policije Besim Hoti izjavio je Tanjugu da je jutrošnji oružani napad na poslanika u Skupštini Kosova Petra Miletića okvalifikovan kao pokušaj ubistva. Hoti je rekao da Kosovska policija ima opis napadača i da intenzivno traga za njim.


"Miletić je verovatno bio u hodu kada je na njega pucano. Uviđaj je u toku, naša jedinica je tamo, traže dokaze ili bilo kakav trag koji bi mogao da nas dovede do mogućeg počinioca", izjavio je  je Medić, portparl KPS-a za sever Kosmeta.


Prema njegovim rečima, informativni razgovor sa Miletićem nije obavljen, jer se čeka dozvola lekara u mitrovičkoj bolnici.
 

Pucnjava se dogodila jutros nešto posle 8.00 sati na raskrsnici ulica Filipa Višnjića i Tanaska Rajića, nedalekko od zgrade u kojoj Miletić živi. Medić je rekao da se čulo više hitaca, koji su kako se pretpostavlja ispaljeni iz pištolja. Srna je jutros objavila da se u trenutku napada Miletić nalazio u svojim kolima. 

"Prema prvim informacijama, nepoznato lice je ispallilo četiri metka, a jedan ga je pogodio u predelu iznad kolena", rekao je nešto kasnije Besim Hoti, portparol KPS-a za sever Kosmeta.

Miletić je izabran za predsednika Poslaničkog kluba Srba u Skupštini Kosova u januaru, pošto je Bojan Stojanović, koji tada obavljao ovu dužnost, izabran za gradonačelnika novoformirane opštine Gračanica. Miletić živi u severnom delu Kosovske Mitrovice. Njegova Samostalna liberalna stranka (SLS) je deo vladajuće koalicije u Vladi Kosova.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online