Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 04.07.2010.
20:21 >> 22:12h
Tanjug A

Privođenja zbog slanja lažnih uplatnica SNS

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova priveli su na informativni razgovor Petra Komnenovića iz Beograda, lice za koje postoji sumnja da je organizovalo distribuciju lažnih uplatnica u Boru, i Miloša Miščevića, zamenika generalnog direktora JP PTT Srbije, saopštio je večeras MUP.

Iskazi ovih lica biće dostavljeni na dalje postupanje nadležnom tužilaštvu.


Policija nastavlja istragu o ovom slučaju, u okviru koje su do sada podnete krivične prijave zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotrebe službenog položaja protiv tri lica: Suzane Stojanović, Nemanje Nikolića i Dragana Terzića, svih iz Bora, navedeno je u saopštenju.

Zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić ranije je najavio da će sutra početi štrajk glađu i žeđu ispred zgrade Vlade Srbije, ukoliko do tada SNS ne dobije odgovor od nadležnih organa ko je NN lice koje je odgovorno za distribuciju lažnih uplatnica sa logom naprednjaka u Boru.


Tim uplatnicama, distribuiranim 19. juna, od građana je traženo da za račun SNS uplate 1.860 dinara, zbog povećanih troškova predizborne kampanje za lokalne izbore u Boru, koji su održani 20. juna.

Sutra odluka o daljim postupcima SNS


Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će odluku o daljim postupcima SNS i najavljenom štrajku građu saopštiti sutra.


Vučić je u izjavi Tanjugu rekao da će odluka biti saopštena posle konsultacija sa predsednikom stranke Tomislavom Nikolićem.

Dačić:Otkriti sve sto je bilo protivzakonito oko uplatnica

 

Ivica Dačić

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić potvrdio je večeras da su privedene dve osobe zbog sumnje da su umešani u distribuciju lažnih uplatnica sa logom Srpske napredne stranke uoči lokalnih izbora u Boru, ističući da je policiji i njemu lično u interesu da se otkrije sve što je bilo protivzakonito uoči tih izbora.


Dačić je u "Utisku nedelje" Televizije B92 rekao i da su prethodno podnete tri krivične prijave protiv osoba za koje se sumnja da su umešane u distribuciju tih uplatnica.


On je istakao i da policija, "ni ja lično, ni Socijalistička partija Srbije", nemaju nikakve veze sa tim i da je policiji u interesu da se sve tačno utvrdi.


Dačić je objasnio i da je figurativno rekao da će se pridružiti zameniku predsednika SNS Aleksandru Vučiću koji je najavio da će sutra početi štrajk glađu ispred zgrade vlade, ukoliko policija ne otkrije ko je distribirao lažne uplatnice.


On je objasnio da je to rekao jer se, kao i Vučić, zalaže da se otkrije sve što nije bilo u skladu sa zakonom.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online