Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 02.07.2010.
18:10
Tanjug A

Ubici devojaka u Ćupriji još 60 dana pritvora

Toplici Markoviću (30) iz Krušara kod Ćuprije, osumnjičenom da je 4. aprila u naselju Ada kod Ćuprije ubio Ivanu Stojković (26) i Biljanu Obradović (19) iz istog sela, Apelacioni sud u Kragujevcu produžio je pritvor na još 60 dana, rečeno je danas Tanjugu u Višem sudu.

Toplica Marković



Ovo je drugo produženje pritvora Markoviću od hapšenja, 5. aprila, a na predlog Višeg suda u Jagodini.


Marković je na saslušanju kod istražnog sudije Višeg suda u Jagodini Zorana Petrovića priznao zločin, "kajao se i plakao", a Petrović mi je odredio pritvor do 29. aprila, a zatim produžio do 4. jula.


U međuvremenu, Marković je proveo mesec dana na neuropsihijatrijskoj opservaciji u Specijanoj zatvorskoj bolnici u Beogradu, gde su lekari utvrdili da je uračunljiv i da je bio potpuno svestan svojih postupaka prilikom izvršenja dvostrukog ubistva.


Istraga još nije završena, napominju u sudu u Jagodini, jer se očekuje izveštaj sa Ginekološko-akušerske klinike (GAK) u Beogradu, sa kojim će se kompletirati istražni dokumenti a posle toga će biti prosleđeni tužiocu Višeg suda.


Marković je izjavio u istrazi da je Stojkovićeva, sa kojom se jedno vreme zabavljao, sa njim ostala trudna, ali je u februaru abortirala na GAK-u i tužilac je zatražio da se pribavi nalaz "da li se to dogodilo ili ne".


Na dan hapšenja Markovića, direktor policije Milorad Veljović je izjavio da je "utvrđeno da je Marković ubistvo izvršio oko četiri sat u jutro, tako što je posle verbalnog sukoba sa Stojkovicevom, sa dva hica iz pištlja marke CZ M 70, kalibra 7,65 milimetara, pucao joj u glavu, u automobilu 'honda', koji je vozila Stojkovićeva i sa kojim su se dovezli u Adu".


Stojkovićeva je nađena mrtva za volanom "honde", koja je vlasništvo njenog brata.
Obradovićeva je pokušala da pobegne iz automobila, ali ju je Marković pogodio u desnu butinu, a nakon što je ona posrnula i pala na udalejnosti od oko 2,5 metra od automobila, on joj je prišao i ispali hitac u slepoočnicu, dodao je Veljović.


Stojkovićeva je bila apsolvent Stomatološkog fakulteta u Beogradu, a Obardovićeva matrurant Gimnazije u Ćupriji. Bile su dobre prijateljice, a kuće su im jedna uz drugu. Sahrenjene su istog dana u isto vreme na mesnom groblju u Krušaru.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online