Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 06.04.2017.
18:01
B. Đ. - Vesti A

Cela porodica izginula kod Mokre Gore: Bahati vozač ugasio tri života

Milan Selaković (36), njegova supruga Marijana (38) i njihov sin Aleksandar (12) iz Užica poginuli su u utorak oko 20.15, na putu od Sušice ka Mokroj Gori, kad je u njihovu korsu udario audi A4 kojim je upravljao Vojislav Starčević. On je, prema pisanju medija, preticao preko pune linije u momentu kad je udario u automobil sa troje Selakovića.

N . Đurović
Stravična saobraćajna nesreća kod Mokre Gore

Prema pisanju medija, porodica Selaković je krenula za Užice iz sela Šljivovice gde su bili u poseti Marijaninim roditeljima. Iz suprotnog smera je išla tojota, a iza nje Starčevićev audi.

- U jednom momentu vozač audija je rešio da pretekne tojotu, ali nije video da iz drugog pravca dolazi korsa. Audijem je prešao preko pune linije i tragedija je bila neizbežna - preneli su mediji reči izvora iz istrage.

Otac zanemeo od šoka

Na mesto tragedije ubrzo je stigao i Marijanin otac. Kad je ugledao jeziv prizor, od bola nije mogao da dođe sebi i nije imao snage da razgovara s novinarima.

Od siline udara korsa je sletela nekoliko metara sa puta. Muž i žena su na mestu ostali mrtvi, dok je dete reanimirano u bolnici, ali, nažalost, nije preživelo. Vozač audija je zadobio teške povrede i nalazi se u užičkoj bolnici.

Slične tragedije

septembar 2003. - U sudaru automobila i autobusa na auto-putu Beograd-Niš, nedaleko od skretanja za Mali Požarevac, poginulo je šest članova porodice Jerotić, među kojima i bebe bliznakinje od nepunih godinu dana.
jul 2004. - U sudaru u Kljajićevu kod Sombora poginuli su Miroslav Bogdanović (26) iz Čuruga, supruga Svetlana (25) i dvogodišnja ćerkica Dejana.
x avgust 2006. - Četvoročlana porodica Nikolčević iz Novog Sada poginula je u saobraćajnoj nesreći na autoputu Beograd - Novi Sad, na mostu kod Beške.

septembar 2006. - U teškoj nesreći u Radovanju kod Velika Plana poginuli su Zoran Cvetanović (46), njegova nevenčana supruga Vesna Petrović (37) i njena sedmogodišnja ćerka J. P.
april 2014. - Gojko, Dragica, njihova ćerka Marija (13) i sin Andrija (7) iz Leposavića poginuli su kad je njihov automobil sleteo u reku Ibar.
mart 2017. - Zlatko (53), Slavica (46) i njihove ćerke Kristina (18) i Nikolina Đedovac (17) iz okoline Doboja nastradali su kada je na njihov automobil naleteo voz.

Na mestu tragedije delovi automobila su bili rasuti i dvadesetak metara unaokolo. Tela Milana i Marijane bila su zaglavljena u smrskanoj korsi, pa su morali da ih izvčale vatrogasci. Lakše povređeni vozač tojote ostao je na mestu nesreće i bio u potpunom šoku.

- Ne znam tačno šta se desilo. Vozio sam kada je iznenada pored mene proleteo audi. Zakačio me, pa mi se auto okrenuo na putu. Čuo sam jak udar, a kada sam malo došao sebi od šoka video sam pored puta beli automobil koji je bio potpuno smrskan, a na putu je stajao slupani audi. Još ne mogu da dođem sebi od šoka, a boli me i glava od udara - rekao je vozač tojote.

Okanović: Nasilnička vožnja najveći problem

Nasilnička vožnja jedan je od najozbiljnijih problema na putevima Srbije i uzrokuje veliki broj poginulih, kaže za "Vesti" Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja.
- Nasilnička vožnja postoji kad vozač ne pokazuje obzir prema ostalim učesnicima u saobraćaju i grubo krši propise. To znači da ako noću voziš kroz neko selo 100 kilometara na sat i pored osnovne škole, nije isto kao kada to radiš u osam ujutru kada deca idu u školu. Znači voziš tako da kršiš propise, bez razmišljanja da neko može da pogine - objašnjava Okanović.
Za slučajeve nasilničke vožnje predviđene su najdrastičnije kazne, od 30 do 60 dana zatvora, 15 kaznenih poena i devet meseci zabrane upravljanja vozilima.
- Kao u ovoj tragediji kod Užica, saobraćajnice sa tri trake nam već godinama predstavljaju problem. Na deonici gde se nesreća dogodila deca prelaze svaki dan na putu do škole, a tuda vozači divljaju. Poluauto-put od Novog Sada do Subotice je godinama bio drum smrti. Najčešći primeri nasilničke vožnje je preticanje kolone preko pune linije ili prelazak na crveno svetlo dva ili više puta u razmaku manjem od deset minuta - dodaje Okanović.
Da bi se smanjio broj žrtava nasilničke vožnje, potrebna je oštrija kaznena politika.
- Za nasilničku vožnju ne pomažu mnogo edukacija i prevencija, tu su samo oštre kazne - zaključio je Okanović.

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online