Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 31.03.2017.
18:01
Z. Marjanović - Vesti A

Telo majke krio i od brata

Obdukcija pokazala da je Ruža M. (90) umrla prirodnom smrću, a slučaj je otkriven kada je Milana M. policiji prijavio brat.

M. Karović
Policija je uspešnom istragom "raskrinkala" Čačanina

- Nije tačno da sam držao majku u zamrzivaču, to su teške gluposti. Ljudi svašta izmišljaju. I policajci lažu, naravno. Ako sam uradio nešto što nije po zakonu, neka me stave u zatvor. I neću više da uopšte razgovaram na tu temu - ovo je za medije izjavio Milan M. iz Čačka u čijoj su kući u Hadži Prodanovoj ulici policajci u zamrzivaču "sandučaru" našli telo Milanove majke Ruže (90).

Dosadašnjom istragom utvrđeno je da je starica preminula najverovatnije još 16. decembra prošle godine, a da nešto nije u redu prvi je otkrio Milanov brat koji živi u naselju Topalovo brdo u Čačku.

- Kada sam pre nekoliko dana nazvao Milana da se raspitam kako je majka, on mi je rekao da je umrla i da ju je sahranio. Naravno, bio sam u šoku i otišao sam na gradsko groblje da vidim gde mi je leži majka, ali njenog groba nije bilo! Tada mi je postalo jasno da nešto nije u redu, pa sam obavestio policiju koja je brzo reagovala i razrešila misteriju - objasnio je vidno uzbuđen Milanov brat.

Kada je policija stigla u kuću u kojoj je Milan živeo, on je odmah, bez posebnih pitanja, priznao sve o smrti majke Ruže pravdajući, navodno, to što ju je držao u zamrzivaču velikim hladnoćama zbog kojih "nije mogao da je sahrani onda kada je preminula".

- Kada smo otvorili zamrzivač ugledali smo zamrznuto telo starice. Sa Milanom nismo imali problema jer je do detalja odgovarao na svako naše pitanje. Priveli smo ga i saslušali, a posle saslušanja je pušten kući jer je u međuvremenu urađena obdukcija koja je pokazala da je Ruža preminula prirodnom smrću - kaže za "Vesti" izvor iz policije.

Tužilaštvo u Čačku će, nakon što im stigne nalaz obdukcije, doneti odluku da li će i za koje krivično delo optužiti Milana M. U međuvremenu, traži se pravi motiv zbog čega je Milan od komšija i rodbine krio smrt majke.

- Najverovatnije se na ovakav korak odlučio kako bi i dalje primao majčinu penziju od 20.000 dinara i nadoknadu za kućnu negu, budući da je Milan penzionisani instruktor vožnje i ima malu penziju. Sve u svemu, time što je krio smrt majke nije uzeo više od 100.000 dinara, a sebi je napravio bruku dok je živ - kazale su komšije.

Ništa nije bilo čudno

Komšije kažu da se Milan u susretu s njima uvek ponašao vrlo korektno.

- Skoro svaki dan je biciklom prolazio kroz ulicu, a kada bismo ga upitali kako mu je majka uvek je govorio da je loše i da se muči jer mora da je hrani, pere i presvlači. Pitali smo ga i da li možemo da odemo da je posetimo ili mu nekako pomognemo, a on je odgovarao da to ne dolazi u obzir pošto je krhkog zdravlja, pa je svaki virus mogao da bude koban po nju. Sve to nam je delovalo logično i nikome ništa nije bilo čudno. Ko bi mogao da pomisli da se dogodilo ovo o čemu sada priča ceo Čačak - rekla je jedna komšinica.

Komšije iz Hadži Prodanove ulice dodaju i da Milan M, koliko je njima poznato, nije imao psihičkih problema.

- Koliko znam, on je u tom smislu bio potpuno zdrav. Šta se tačno desilo i zbog čega je majku držao u zamrzivaču, umesto da je sahrani, to samo Milan može da odgovori. Ko zna kakva ga je muka naterala - rekao je komšija.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online