Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 14.03.2017.
18:01
B. S. - E. V. A

Šaranovića ubili plaćenici iz Bosne?

Slobodan Šaranović (79), kontroverzni biznismen iz Crne Gore, koji je bio optužen za umešanost u ubistvo Nikole Bojovića u aprilu 2013. u Beogradu, bio je u društvu jedne osobe u momentu kad su u subotu oko 22 sata za sad nepoznati napadači na njega ispalili smrtonosni rafal iz kola u pokretu.

N. Đurović
Policija vrši uviđaj na mestu ubistva (Foto: Arhiva)

Međutim, svedok ubistva nije mogao da pomogne policiji jer nije prepoznao napadače, pišu beogradski mediji.

Ubistvo Slobodana Šaranovića u budvanskom naselju Dubovica snimile su i kamere za video-nadzor postavljene na okolnim kućama i inspektori sada proveravaju snimke ne bi li uspeli nekako da identifikuju napadače.

Način na koji je organizovan i izveden napad na Šaranovića, prema pisanju medija, jasno ukazuje da je reč o profesionalcima iz regiona koji su već učestvovali u ubistvima u Srbiji, Crnoj Gori i BiH.

Oni su, pišu mediji, brižljivo isplanirali Šaranovićevu likvidaciju, a u prilog tome govori i činjenica da su koristili dva različita oružja.

- Sumnja se da su likvidaciju obavile plaćene ubice iz Bosne i Hercegovine koja je i ranije operisala po regionu. To su ljudi koji su obučeni i koji su prošli ratove devedesetih godina.

"Postoji mogućnost da su u vozilu bila i četvorica napadača", preneli su mediji reči izvora iz istrage.

Prema pisanju crnogorskih medija, odmah posle Šaranovićevog ubistva policija je privela pripadnike barsko-budvanskog klana.

- Javna je tajna da je Šaranović bio u zavadi sa škaljarskom i barsko-budvanskom ekipom.

"Zbog toga su u subotu uveče pojedini pripadnici tih klanova privođeni na informativni razgovor kako bi se utvrdilo da li imaju saznanja o Šaranovićevoj likvidaciji",  preneli su crnogorski mediji reči izvora iz istrage.

Iako su pojedini mediji spekulisali da je ubistvo Šaranovića rezultat osvete zbog ubistva Nikole Bojovića, kriminolog Dobrivoje Radovanović ne veruje da je u ovom slučaju reč o klasičnoj krvnoj osveti.

- Mislim da je ovo ubistvo osveta, ali vezana za mafijaške poslove koji možda nemaju veze s drogom, već nekim drugim kriminalnim aktivnostima. S druge strane, nisam baš siguran da će se serija ubistava između dva klana okončati posle Šaranovićevog ubistva. Organizovani kriminal ima razne pipke, interese, razne ljude koji su evoluirani u njega, a to su čak i oni za koje nikad ne sumnjamo da se bave kriminalom - rekao je Dobrivoje Radovanović.

Sedam žrtava

1. Slobodan Radonjić nestao je u julu 2009. godine. Poslednji put je viđen kako u Baru ulazi u automobil Luke Đurovića, saradnika Luke Bojovića.
2. Branislav Šaranović ubijen je u oktobru 2009. godine dok je tragao za nestalim Slobodanom Radonjićem.
3. Danilo Radonjić, otac Slobodana Radonjića i Dženan Ramović izrešetani su u septembru 2011. godine u Zemunu.
4. Nikola Bojović, brat Luke Bojovića, ubijen je 29. aprila 2013. godine u centru Beograda.
5. Luka Đurović, desna ruka Luke Bojovića, poginuo je u saobraćajnoj nesreći koja se u septembru 2013. pod misterioznim okolnostima dogodila kod Kotora.
6. Rade Rakonjac, blizak saradnik Luke Bojovića, ubijen je u aprilu 2014. godine dok je sedeo u kafiću u Zvečanskoj u Beogradu.

Podaci: 30 metaka ispalili su napadači u Šaranovića, 2 oružja različitog kalibra su koristili napadači, 3 godine proveo je Šaranović u pritvoru.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online