Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 06.03.2017.
13:54
Vestionline A

Novi talas hapšenja u Srbiji: Lisice na rukama 47 osoba zbog korupcije

"Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u nastavku akcije na suzbijanju krivičnih dela pranja novca, finansijskog kriminala i korupcije, posebno vezano za zloupotrebe službenih položaja u državnim organima, uhapsili su 47 osoba i podneli krivične prijave u redovnom postupku protiv 19 lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinili više koruptivnih krivičnih dela, dok se za dve osobe traga", navedeno je u saopštenju dostavljenom medijima.

pixabay.com
Većina uhapšenih je zloupotrebila službeni položaj u državnim organima

"Akcija "Pluton 2“ sporovedena je u Beogradu, Pančevu, Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici, Somboru, Zrenjaninu, Subotici, Valjevu, Smederevu, Jagodini, Užicu, Kragujevcu, Kraljevu, Nišu, Leskovcu, Vranju, Pirotu, Prokuplju i Novom Pazaru, a osumnjičeni se terete da su od 2005. godine do danas izvršili više krivičnih dela kojima su budžetima Republike Srbije, Autonomne pokrajine Vojvodine, grada Beograda i drugim privrednim subjektima i fizičkim licima naneli štetu od 1.896.090.232,00 dinara, odnosno preko 17,5 miliona evra", saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

"Uhapšeni se sumnjiče da su počinili krivična dela poreska utaja, zloupotreba položaja odgovornog lica, zloupotreba ovlašćenja u privredi, zloupotreba službenog položaja, nenamensko korišćenje budžetskih sredstava, pronevera, falsifikovanje službene isprave, prevara i teška krađa", kaže se u saopštenju.

"Među uhapšenima su bivši rukovodilac Odeljenja za prehrambene proizvode u Republičkoj direkciji za robne rezerve, bivše odgovorno lice Doma zdravlja "Dr Milorad-Mika Pavlović" u Inđiji, lekar, građevinski inspektori, matičari, investitori i bivša i sadašnja odgovorna lica više pravnih lica", saošteno je. 

Kako se navodi "izvršenjem ovih krivičnih dela oštećeni su budžet Republike Srbije, Republička direkcija za robne rezerve, Republička direkcija za vode, Fond za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, Pokrajinski sekretarijat za nauku i tehnološki razvoj AP Vojvodine, Klinički centar Vojvodine, Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije, Nacionalna služba za zapošljavanje, Budžet grada Beograda, JP ''Srbija šume'', Dom zdravlja ''Dr Milorad-Mika Pavlović'', Sindikalna organizacija samostalnog sindikata JP ''Gas'', AMSS Gas-petrol, ", akcionari AD ''Alfa Plam'' iz Vranja, kao i više pravnih i fizičkih lica".

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 06.03.2017. 14:15
Uhapsene sitne ribice, a sta je sa krupnim krokodilima i sta je sa politicarima iz bivse i sadasnje vlasti sto su pokrali milijarde, ne milione, milijarde i ojadili drzavni bidzet i narod.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online