Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 30.01.2017.
18:48
Vestionline A

Napad na žandarma u Novom Sadu: Ko je jači huligani ili država?

Pre nekoliko dana u Novom Sadu je brutalno pretučen pripadnik novosadskog odreda Žandarmerije.

A. Čukić
Policija dva dana nije reagovala na napad

Mnogo je nedoumica vezano za taj slučaj, a jedna od njih je bila zašto nisu objavljena puna imena huligana koji su pretukli žandarma i njegovu suprugu.

List "Blic" je u ponedeljak objavio fotografije napadača i naveo da se radi o Igoru Petroviću I Nenadu Ćurčiću iz Bačkog Brestovca.

Kako su naveli novinari Blic-a, Igor Petrović, zvani Šiptar od ranije je poznat policiji. Nekoliko puta je već privođen zbog trgovine heroinom i nanošenja teških telesnih povreda.

Kako to obično biva u pravosudnom sistemu naše zemlje, u zatvoru je proveo samo godinu dana, navodi se u saopštenju Nezavisnog policijskog sindikata Srbije i dodaje da, drugi napadač - Ćurčić još uvek nema policijski dosije, ali su obojica navedeni kao članovi ekstremne navijačke grupe iz Vojvodine.

Od napada na supružnike u Kisačkoj ulici do reakcije novosadske policije prošlo je skoro dva dana, odnosno tek pošto se informacija o napadu pojavila u medijima.

Napadači mirno čekali policiju

Napadači na žandarma mirno su sačekali policiju i hapšenje iako su "napali na državu", navodi se u saopštenju Nezavisnog sindikata:

"Sada kada je jasno da se radi o kriminalcu koji u pravosuđu ima povlašćen tretman, jasno je i zašto je to tako", upozoravaju u Nezavisnom policijskom sindikatu.

Npadači su osumnjičeni za nanošenje teških telesnih povreda i pokušaj ubistva.

Nakon reakcija javnosti, oglasio se i ministar unutrašnjih poslova koji je još jednom ponovio da policajci nisu nezaštićeni.

- Osim obećanja ministra za sada nismo imali nikakav konkretni korak u smeru rešavanja ovog problema. Na inicijativu Nezavisnog policijskog sindikata Srbije o doslednijoj primeni Krivičnog zakona ni odgovor MUP-a nije bio ohrabrujući. Sindikat će istrajati u borbi da policajac bude bolje zakonski zaštićen - istakao je predsednik NPSS-a, Miloš Jelenković.

Da li će napadači nakon napada na žandarma umesto adekvatne kazne zapravo postati rijaliti zvezde ili će ipak država stati iza čuvara reda, ali i iza svojih građana, pitaju se na kraju svog saopštenja, iz Nezavisnog policijskog sindikata Srbije.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 30.01.2017. 19:20
U moje vreme od ove dvojice bi ostala samo senka od ljudi i bili bi stalni (svakodnevi) posetioci BOLNICE dok su god zivi. A sad ih kolege policakca privode zive i zdrave??? e nekad su bila lepa vremena. a sad ni policajci nisu sigurni?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online