Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 29.01.2017.
18:01
B. Đokić - Vesti A

Dve smrti u kući od blata

Bračni par Živojin (81) i Slobodanka (76) Mijailović izgoreli su juče rano ujutru u požaru koji je zahvatio njihovu trošnu kuću u selu Koraćica kod Mladenovca.

 

Twitter/Θωμας Τσουπρας

Požar je izbio oko šest sati ujutru dok su supružnici spavali u kući od drvenih greda i blata.

Brzo po prijavi požara na lice mesta su stigle vatrogasne ekipe, a šestorica vatrogasaca se satima borilo s vatrenom stihijom koja je trošnu kuću od 40 kvadratnih metara gotovo pretvorila u pepeo.

Sinu ostavili stan

Komšije nastradalih Mijailovića kažu da je Slobodanka dugo bila zaposlena na VMA.
- Stan koji je dobila od bolnice poklonila je sinu da živi u njemu, dok su se ona i suprug skućili u trošnoj kući kod Mladenovca - rekao je jedan od komšija.

Izvor iz istrage je rekao da se u prvom trenutku nije znalo da li je neko bio u kući.

- Od kuće je ostalo samo zgarište, a u gomili ostataka našli smo i tela dvoje staraca. Prema prvim rezultatima istrage, požar je izbio kada je žar iz peći na koju su se grejali Mijailovići zapalio pokućstvo. Međutim, više detalja znaćemo posle istrage - kazao je izvor iz policije.

Komšije nastradalih supružnika kažu da je plamen bio toliko velik da vatrogasci posle duge borbe sa stihijom satima nisu mogli da utvrde da li je bračni par Mijailović uopšte u kući.

- Njihova kuća je napravljena uglavnom od blata, pa se od požara urušila. Nakon što su ugasili vatru, spasioci su našli jedno telo, a posle kraće potrage i drugo. Živojin i Slobodanka su bili bolesni i teško su se kretali. Imali su dva sina koji žive u Beogradu - kazali su za "Vesti" komšije koje su dodale da je ubrzo posle gašenja požara jedan od sinova nastradalih supružnika stigao na mesto tragedije.

Najčešći uzroci požara

- žar iz šporeta
- neispravne električne instalacije
- zapušeni dimnjak
- žar iz cigareta

Mediji prenose da su vatru juče ujutru prve primetile komšije koje su pozvale vatrogasce.

Budući da su nekoliko prethodnih dana Živojin i Slobodanka proveli kod sinova u Beogradu, komšije nisu znale da li u kući uopšte ima nekoga.

- Video sam kako jure vatrogasci i Hitna pomoć, i tada sam saznao da gori kuća mog ujaka. Bili su kod sinova u Beogadu i nisam ni znao da su se vratili u Koraćicu - kazao je Ratko Lazić kome je Živojin bio ujak.

Slične tragedije

* NOVEMBAR 2011. - Milovan (67) i Stojanka (65) Pantelić iz sela Strmovo kod Lajkovca poginuli su kada je izbio požar u njihovoj kući. Plamen je izbio na tavanu stare kuće, čiji se odžak srušio u zemljotresu 1998. godine. Pantelići su se najverovatnije otrovali dimom, a potom su njihova tela nagorela.

* DECEMBAR 2012. - Svetozar (91) i Bona (90) Pešić iz knjaževačkog sela Ošljane izgoreli su u požaru koji je izbio u njihovoj porodičnoj kući u tom mestu. U pokušaju da ugasi vatru i spase roditelje, teške povrede zadobila je njihova ćerka.
* SEPTEMBAR 2013. - Supružnici Zoran S. (65) i Radmila K. (62) nastradali su u požaru koji je izbio u kući u selu Niševac kod Svrljiga. Zoran je nađen kod česme u dvorištu i sumnja da se ugušio pokušavajući da ugasi vatru, dok je Radmilino nađeno ugljenisano telo na spratu kuće.
* OKTOBAR 2013. - Predrag Sitarica (75) i njegov sin Života (45) izgoreli su u požaru koji je izbio u njihovoj kući u selu Tulare kod Uba. Otac i sin su uspeli da se izvuku iz zapaljene kuće, ali su se ugušili od dima.

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online