Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 09.01.2017.
18:01
B. Đokić - Vesti A

Preko Srbije truju Evropu

Policija Srbije je na graničnom prelazu Gradina prema Bugarskoj presekla još jedan krijumčarski lanac narkotika i uhapsila državljanina Danske S. O. (53).

MUP Srbije
Presečen još jedan krijumčarski lanac: Narkotike kriju u šuplinama vozila

Kako je saopštio MUP Srbije, kod njega su u automobilu nađena više od tri kilograma opijuma. Iako ova količina droge nije jedna od rekordnih, u policiji kažu da jeste neobično što su počeli da otkrivaju i opijum, od kojeg se pravi heroin. To, kako dodaju, ukazuje da su možda evropski dileri počeli da prave laboratorije u kojima iz opijuma prave heroin koji više ne kupuju od turskih dilera kao što je bio slučaj do sada.

- Opijumska pogača koja se pravi od maka krijumčari se iz Avganistana, preko Irana do Turske. Tamo se u tajnim laboratorijama pravi heroin. Međutim, imamo informacije da dileri za Zapada sve češće u Turskoj kupuju čist opijum, od kojeg potom u laboratorijama po EU prave heroin. Tako prvo imaju veći profit, a druga stvar je da ukoliko budu uhapšeni, blaže su kazne za krijumčarenje opijuma nego čistog heroina. O ovome smo već dobili nekoliko upozorenja evropske policije, tačnije da obratimo pažnju na šverc opijuma - dodaje nezvanično izvor "Vesti" iz srpske policije.

Kontrola na srpskoj granici je svakako pojačana zbog opasnosti od navale migranata sa Bliskog istoka i opasnosti da se potencijalni teroristi prošvercuju preko Balkana, pa su samim tim i otežani klasični krijumčarski kanali.

Kod danskog državljanina policija je otkrila četiri paketa opijuma na graničnom prelazu Gradina, prilikom ulaska u Srbiju. Kako je navedeno u saopštenju, on je opijum težine 3.141 gram sakrio u šupljinama automobila danskih registarskih oznaka. Međutim, policiji je bio sumnjiv, pa je izdvojen iz kolone i njegovo vozilo je detaljno pretreseno, dok nije nađena droga.
On je odmah uhapšen i određen mu je policijski pritvor, a po saslušanju biće sproveden u tužilaštvo.

Droga za siromašne

Po Evropi je poslednjih godina sve popularnija "kućna radinost" u proizvodnji droga. Tako se sve više prodaju i nove vrste droga koje se više ne krijumčare iz dalekih zemalja, već prave na Starom kontinentu. Među najpopularnijima je takozvani krokodil. Ova droga koja se proizvodi najčešće u kućnoj radinosti u EU i Rusiji gotovo uništava korisnika. Od ove droge otpada koža, meso, žrtva se nalazi u vrlo teškom stanju i neretko umiru od posledica korišćenja ovog "heroina za siromašne".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online