Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 22.06.2010.
13:47
Press rs A

Ognjen spasen posle osam sati potrage!

Mali Ognjen Starčević iz Užica izgubio se u Jelovoj gori na Zlatiboru i osam sati sam tumarao šumom, trogodišnjeg dečaka našli u žbunju, preplašenog ali nepovređenog

Porodica na okupu: Biljana, Ognjen i Dragan Starčević posle neprospavane noći
 

Trogodišnji dečak Ognjen Starčević iz Užica pronađen je posle osmočasovne potrage u nedelju, nakon što se izgubio u šumama Jelove gore na Zlatiboru. Osim ogrebotina dečak nije imao nikakvih drugih povreda i sada se dobro oseća. U potrazi je učestvovalo 25 policajaca, vatrogasci, komšije i rodbina.

Drama porodice Starčević počela je u nedelju oko podneva u vikendici na Jelovoj gori, kada je trogodišnji Ognjen nestao bez ikakvog traga. Prema rečima oca Dragana, dečak je sa majkom Biljanom posle doručka otišao kod Draganove sestre, koja živi nedaleko od vikendice Starčevića.

Krenuo za loptom

Najsrećniji dan u životu

 

Vatrogasac Blagoje Radišić kaže da za svojih 25 godina službe nikada nije bio srećniji.

 

"Uvek posle naše intervencije ostane nešto izgorelo, neko povređen. Ali kada smo našli malog Ognjena, moje srce je bilo prepuno sreće, jer sam sve vreme strepeo da li ćemo ga naći i u kakvom ćemo ga stanju naći. Ovo je moja najsrećnija intervencija koju sam imao - kazao je Radišić i dodao da je vatrogasna ekipa sa specijalnim vozilom za pretragu, koje ima reflektore i balon za noćnu pretragu, bila spremna da pretražuje celu noć, dok ne pronađu dečaka."

"U međuvremenu sam otišao kod komšije na kafu, a potom krenuo ka sestrinoj kući. Sreo sam suprugu Biljanu i ona me je pitala gde je Ognjen. Rekla mi je da je pošao kod mene. Međutim, ja ga nisam video. Počeli smo da ga dozivamo, ali uzalud. Ubrzo su stigle komšije i počeli smo da ga tražimo. Ali nigde nije bilo traga od njega. Policija je uradila uviđaj, potom je stigla interventna jedinica, a onda još policajaca. Došli su i moj brat i snaja iz Bajine Bašte i svi smo učestvovali u potrazi za Ognjenom. Dozivali smo ga ali od njega nije bilo glasa. Vreme je prolazilo, ali mi nismo gubili nadu da ćemo ga naći", rekao nam je juče otac Dragan.

Kako se kasnije ispostavilo, mali Ognjen se izgubio kada se odvojio od majke i sam pošao kući da traži oca. Kada ga nije našao, krenuo je dalje. Usput mu je ispala lopta, pa je krenuo za njom. Prešao je i glavni put ka Paunovićima, a onda se izgubio u šiblju.

"Nama nije palo na pamet da je možda prešao put i tek kada je stigla policija potraga je krenula preko puta. Našli su ga na oko dva kilometra od kuće", kaže Ognjenov otac.

Dečaka su pronašli policajci Mileta Jovanović i Blagoje Radišić oko 19.30 časova, nakon pregledanih oko pet kvadratnih kilometara.

"Ognjena smo našli u nekom grmlju. Bio je sav mokar, izgreban, uplašen i čvrsto je držao loptu. I usne su mu bile već pomodrele od hladnoće. Svi koji smo bili u potrazi bili smo raspoređeni na oko 40 metara jedan od drugog i pokrivali liniju dugu preko kilometar. Po šumi, paprati visokoj i do metar i po i kroz kupinovo šiblje, po kiši koja je nekoliko puta počinjala jako da pada i jakoj grmljavini išli smo cik-cak i dozivali Ognjena. Pred mrak čuli smo da se odaziva, ali glas je bio tako slab. Odazivao se na svaki deseti poziv. Ne mogu vam opisati kako smo se osećali kada smo ga našli", ispričao je policajac Goran Knežević.
 

Ognjenove roditelje Dragana (56) i Biljanu (36), posle silne brige i prolivenih suza, usred kiše ogrejalo je sunce kada su videli dečaka živog i nepovređenog. Majka Biljana kaže da joj teži dan u životu nije bio.

"Sav je bio mokar. Imao je trenerčicu na sebi, ali kada su ga našli, sav je bio izgreban po licu, rukicama, nožicama... Čak je usput skinuo pelenu, ali loptu i kačket nije ispuštao. Usput je izgubio i jednu patikicu", kazala je majka Biljana, koja je sve vreme potrage strepela da dete ne izujedaju lisice i zmije.

Utorak 22.06.2010. 14:03
hehehhe ja mislim da ognjen nece vise ni sam u wc ici, hvala bogu pa je sve izaslo kako treba
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online