Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 15.12.2016.
08:28
blic.rs A

Osuđeni poručio sudiji: Odseći ću ti glavu - zakleo sam se na dečjem grobu!

"Garantujem da sudija Milan Mesarović neće više imati glavu, a ja ću vam tu glavu doneti ovde u sud", poručio je osuđeni Radisav Ivanović.

pixabay.com
Sudija ima policijsku pratnju, ali i dalje strahuje (Foto: Ilustracija)

Sudija Osnovnog suda u Topoli Milan Mesarović zbog ovih pretnji podneo je prijavu zbog ugrožavanja sigurnosti protiv Ivanovića.

Policija ga je privela i Ivanović je svoje pretnje ponovio, ali je nakon privođena na saslušanje kod tužioca pušten na slobodu.

- Osumnjičeni je 9. novembra ove godine, pred zamenikom Apelacionog suda u Kragujevcu naveo da garantuje da Milan Mesarović neće imati glavu i da će tu glavu doneti u sud. To je pretnja, a osumnjičeni je saslušan 8. decembra ove godine, u Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu. Sudija za prethodni postupak odbio je da okrivljenom odredi pritvor. Određena je mera zabrana prilaska i komuniciranja, kojom Radisav ne sme da se približi sudiji na udaljenost manju od 100 metara. Tužilac je podneo žalbu, ali je ona juče odbijena - izjavila je portparol Osnovnog tužilaštva Marija Mladenović.

Zakleo se na dečjem grobu

Mesarović kaže da je Ivanović u Apelacionom sudu istakao da će mu"odseći glavu i da se zakleo na dečjem grobu da će tako da bude". On dodaje da nikada u svojoj karijeri nije dobijao takve pretnje, ali, kako sam kaže, "ni kriv ni dužan, ako se ovako nastavi, može da ostane bez glave".

Sam Mesarović kaže da strahuje i to ne bez razloga.

- Pitam se koji razlog treba da postoji da bi neko bio u pritvoru. Ja imam policijsko obezbeđenje nakon toga 24 sata. Ali, taj čovek je na slobodi. Nikada mi niko nije pretio i sada sam u strahu. Neko ko je javno rekao da će da mi odseče glavu, slobodno šeta - kaže Mesarović.

Ivanovića je inače Mesarović pre sedam godina osudio za krivično delo teške telesne povrede.

- On je u selu Krćevac kod Topole 2009. sekirom više puta udario čoveka. Naneo mu je teške telesne povrede, polomio je oštećenom ruku i udarao ga je po leđima. Dao sam mu uslovnu kaznu, nije išao u zatvor. Posle toga ga je oštećeni tužio za nadoknadu nematerijalne štete. Taj postupak je završen i on je morao da plati. Tek sada kada mu je stigao račun sa svim kamatama jer nije platio na vreme ono što duguje, setio mene i otišao u Apelacioni sud - priča Mesarović svoje muke.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online