Nedelja 19. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 18.06.2010.
18:13
Tanjug A

Ubistvo Tatona: Pržili su me bakljom!

Navijač francuskog kluba Tuluz Filip Mori ispričao je u Višem sudu u Beogradu kako su ga navijači Partizana napali i prebili zajedno sa pokojnim Bris Tatonom 17. septembra prošle godine u centru Beograda. Svedočeći na suđenju optuženima za brutalno ubistvo Tatona, Mori je rekao da je u napadu u bašti kafića "Ajriš pab" na Obilićevom vencu 17. septembra prošle godine, dobio dosta udaraca po glavi i telu, kao i da je pržen bakljom.

Bris Taton

Napadače nije mogao da prepozna, jer su u trenutku napada, kako je ispričao zapalili baklje od kojih se stvorio veliki dim zbog kog nije mogao da vidi kako su oni izgledali, već samo siluete.


U trenutku napada bio je leđima okrenut Brisu i ulazu u kafić. Čuo je ljude kako viču Tuluz, Tuluz i posle nekoliko sekundi video čaše kako se lome. Imao je vremena samo da ustane kada je dobio jak udarac po glavi.


Njegovi prijatelji pokušavali su da pobegnu, ali su stolice i stolovi koji su bili svuda razbacani to otežavali, a kako je naveo u jednom trenutku neko je i njega stolicom udario u glavu.


Mori je napomenuo da je tražeći izlaz, zbog udarca u glavu, izgubio ravnotežu i pao nakon čega je neko u njegovoj blizini, dok je ležao na stomaku, upalio baklju.


"Osetio sam da je kosa počela da mi gori. Baklja se spuštala na moja leđa. Tada me je neko povukao jako i uzeo mi torbicu koja mi je bila oko vrata", ispričao je Mori.


Seća se još kako je sedeo krvav na zidiću kod kafića, kada je poslednji put video Tatona, na nosilima kada su ga ubacili u kola Hitne pomoći.


"Njegov pogled kao da je hteo da mi kaže šta se zapravo dogodilo. Drugim kolima sam ja odvežen u bolnicu, tada sam shvatio koliko je bilo strašno", ispričao je Mori, koji je imao osam kopči po glavi i brojna nagnječenja po telu.


Optuženi Stepa Petrović priznao je u svojoj odbrani i danas ponovio da je sa obe ruke skinuo Moriu torbicu koju je imao oko vrata i da je na njenom kaišu primetio rupicu od baklje.


Petrović je detaljno opisao da su u jednoj pregradi torbice bili šal i grb Tuluza, u drugoj telefon sive boje, a u jednoj manjoj pregradi prezervativ, nekoliko slika, dve manje loptice, za koje je, kako je naveo, kasnije shvatio da je kokain i jedna kesica marihuane.
Mori je potvrdio da je u torbici imao šal i telefon, ali je negirao da je u torbici sve drugo što je naveo Petrović.


Na pitanje sudskog veća šta je uradio sa torbicom koju je uzeo od Moria, Petrović je rekao da je, kada je na televiziji video kako se Taton trese, bacio torbicu sa Brankovog mosta, a šal zapalio.


Optužnica tereti 15 navijača Partizana da su, kao saizvršioci, počinili teško ubistvo, jer su 17. septembra prošle godine u Beogradu, na Obilićevom vencu, na smrt pretukli francuskog državljanina Tatona, neposredno pred početak utakmice Partizan - Tuluz.


U bekstvu su Đorđe Prelić i Dejan Puzigaća, koji su označeni kao organizatori prebijanja francuskog navijača. Gotovo svi optuženi negirali su da su tukli Tatona, koji je 12 dana posle napada preminuo od posledica prebijanja.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online