Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 18.06.2010.
17:58
Tanjug A

Afera "Pancir": Dragić oslobođen optužbi

Mile Dragić, vlasnik istoimene firme za proizvodnju vojne i policijske opreme u Zrenjaninu, oslobođen je optuži za zloupotrebu službenog položaja u pokušaju i za nezakonito držanje vatrenog oružja u svojoj firmi, saopštila je danas predsednik veća Osnovnog suda u Zrenjaninu Ljiljana Aćimović.

Mile Dragić

Ona je, saopštavajući presudu posle suđenja zavrženog pre dva dana, obrazložila da nije dokazano da je Dragić, radeći kao direktor firme "Proizvodnja Mile Dragić", grubo povredio ovlašćenja sklapajući ugovor o isporuci vojne opreme, da nije ostvario protivpravnu imovinsku korist i da nije načinio štetu državnoj zajednici SCG.


Dragić je bio optužen i za nezakonitu nabavku i držanje dve puške i pištolja u prostorijama njegove firme u Zrenjaninu, ali tokom suđenja nije dokazano da je on to učinio, iako je vatreno oružje pronađeno, obrazložila je Aćimović prilikom izicanja oslobađajuće presude.


Saopštavanju presude nije pristvovao niko iz javnog tužilaštva.


Ne skrivajući zadovoljstvo zbog oslobađajuće presude, Dragić je novinarima rekao da je od izbijanja afere "pancir" tužilaštvo napisalo čak "četiri lažne optužnice" koje su dovele do toga da firma "Proizvodnja Mile Dragić" ne izvrši poslove od više milona evra i da na taj način i naša država ostane bez značajnog deviznog priliva.


"Pored toga, bez posla je ostalo više hiljada radnika", naveo je Dragić.


On je zatražio od državnih organa da pokrenu istragu u tužilaštvu i drugim institucijama, koji stoje iza ovog procesa i privođenje odgovrnih za aferu "pancir" pred lice pravde.

"Prvenstveno tu mislim na ministra Dinkića, koji je prvi pokrenuo ovu aferu", ocenio je Dragić i predočio da čeka odgovor države, pre nego što sam preduzme neke mere.


Posle izlaska iz sudnice u pratnji rodbine i advokata Dragića je dočekalo i pozdravilo više desetina radnika.


Afera "pancir" pokrenuta je avgusta 2005. godine, kada je tadašnji ministar finansija Mlađan Dinkić optužio ministra odbrane Prvoslava Davinića i Dragića za sklapanje štetnog ugovora po državu u vednosti od oko 300 miliona evra, za nabavku velikog broja šlemova, pancira, zaštitne i druge vojne opreme.


Suđenje Dragiću odvojeno je od postupka prvooptuženom za sklapanje po državu štetnih ugovora, nekadašnjem ministru odbrane SCG Prvoslavu Daviniću i još dvojici visokih oficira, zbog toga što se Vojno odeljenje Okružnog suda u Beogradu oglasilo nedadležnim

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online