Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 23.11.2016.
18:01
B. B. - Vesti A

U kovčegu možda Srbin?

Nakon što je u julu ove godine rečna policija Magdeburga našla u Elbi telo muškarca u metalnom kovčegu, misterija u vezi sa ovim slučajem do danas nije razjašnjena.

commons.wikimedia.org/Charlotte Nordahl
Reka Elba u kojoj je pronađen kovčeg sa telom muškarca

Jedan pecaroš je 5. jula našao kovčeg i doživeo šok kada je unutra video raspadnuto telo. Pecaroš je odmah obavestio policiju koja je uz pomoć vatrogasnih službi izvukla sanduk iz reke.

Prvi rezultati obdukcije su pokazali da je reč o muškarcu atletske građe starom između 45 i 60 godina, teškom oko 75 kilograma i visokom oko 180 centimetara. Muškarac je na telu imao povrede, a s obzirom na stanje u kojem je telo bilo, forenzičari smatraju da je leš na dnu reke ležao nekoliko nedelja.

Na levoj podlaktici ubijenog se nalazila tetovaža "Michaela" ispisana crnim slovima, dok je na desnoj ruci nosio zlatan prsten koji je sa unutrašnje strane imao ugravirano isto žensko ime. Biohemijska analiza pokazala je da je nepoznati muškarac najmanje deset godina boravio u Nemačkoj i da ne potiče iz centralne Evrope, već da je do svoje 35. godine živeo u jugoistočnoj Evropi, moguće možda da je živeo u Srbiji, Rumuniji ili Bugarskoj.

Apel policije

Nemačka policija je zamolila za pomoć u identifikaciji tela iz kovčega. Urađena je rekonstrukcija njegovog lica, pa su slike podeljene medijima u nadi da će ga neko možda prepoznati. Međutim, i pored brojnih pokušaja u zemlji i inostranstvu, do danas nije bilo pomaka. Državno tužilaštvo i policija zato ponovo mole građane za informacije na telefon 0340/6000-291 ili mejlom lfz.pd-ost@polizei.sachsen-anhalt.de

Kovčeg u kojem je bilo telo sličan je onom za držanje alata. Ta vrsta prodavala se masovno do 1991. godine, tako da to nije od velike pomoći za istragu. Na prednjoj strani se nalazi upadljivim slovima ispisano "Albert Glycki" , a na unutrašnjoj strani poklopca se nalaze dve nalepnice. Na jednoj piše "Original BETRA Qualitat", a na drugoj su crtani likovi i natpis "ZDF".

Kriminalističko-tehnička istraga je pokazala da je kovčeg sa telom bačen sa mosta na Elbi na saveznom auto-putu 9, koji se nalazi na deonici između izlaza kod Kozviga i Fokerodea. Taj auto-put povezuje Berlin i Minhen i tu je velika frekvencija zaposlenih, turista, teretnog saobraćaja i lokalnih vozača. Pretpostavlja se da je ubica vozilom dovezao kovčeg do mosta i bacio ga preko ograde u reku.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online