Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 18.06.2010.
07:12
Alo A

Striptiz u Biblioteci grada Beograda

Samo šareni kokteli, treperuća svetla i Spahov poster fale da se Biblioteka grada Beograda pretvori u striptiz bar!

Opušteno pred velikanima književnosti


 

Naime, „Alo!“ je došao u posed ekskluzivnih snimaka na kojima se vidi kako se u vrelim danima zaposleni ove kulturne ustanove Živko Nikolić (52) zabavlja uz zanosni ples svoje golišave prijateljice u prostorijama biblioteke u Zmaj Jovinoj ulici.


U dvominutnom snimku jasno se vidi kako sredovečna žena erotskim plesom i skidanjem odeće zavodi bibliotekara, dok joj ovaj diriguje kakve bi poze trebalo da ponudi. Crnokosa Beograđanka na ovom video-zapisu samouvereno razvlači brushalter i uvija se pred bistama i portretima poznatih književnika.

Nikolić, inače nagrađivani pesnik i lider Književnog društva „Sveti Sava“ iz Beograda, potrudio se da na video-snimku ovekoveči i sebe u erotskom zanosu.
- Ti snimci nastali su još odavno, u julu prošle godine, i pravljeni su za ličnu upotrebu, bez namere da budu objavljeni.

To je bilo van radnog vremena u prostoru u kome sam ja radio na kompjuteru. Dama sa snimka je moja dugogodišnja prijateljica, koja se tu sticajem okolnosti zadesila. Beograđanka je, ali ne mogu da vam otkrijem njen identitet jer je pred udajom - objašnjava Nikolić.

Iako se na snimku jasno čuje kako „snimatelj“ glasom drhtavim od uzbuđenja poručuje zvezdi u usponu da skine sve sa sebe i pita je: „‘Oćeš da me hvataš dole,... ‘oćeš dole da me hvataš?“, stvaralac ne vidi ništa nemoralno u svojim sugestijama „glumici“.


- Nit je dama sa snimka maloletnica, nit je zabeležen bludni čin. Snimci su napravljeni za nas, nisam ih nikom dostavljao i nije mi jasno ko je mogao da ih nađe. Inače, fotografije i snimke ovakve sadržine ne pravim često. Moje opredeljenje je više pejzaž - objasnio je ovaj neženja, inače amaterski fotograf, svoj rediteljski debi.


Autor kratkog filma je nekoliko meseci posle striptiza na radnom mestu po kazni premešten u drugi objekat ove ustanove.


- Snimak je, ne znam kako, u decembru prošle godine dospeo do uprave biblioteke. Nikakve razgovore sa mnom nisu obavili, ali mi je rečeno da ću biti isključen iz radnog odnosa, da bi na kraju ipak odlučili da me premeste u odeljenje Biblioteke grada u Grockoj - objašnjava umetnik, i dodaje da gotovo svi u kolektivu znaju za njegovo filmsko ostvarenje, ali da se retko usuđuju da ga pitaju za detalje tog „kratkog metra“.


Nikolić učesnik je mnogih poetskih manifestacija. Njegova dela prevođena su na više stranih jezika. On je svoju poeziju za „Alo!“ okarakterisao kao erotsku, ali ne i pornografsku.

Direktor biblioteke: Nikolić je kažnjen po zakonu

 

Direktorka Biblioteke grada Beograda Jasmina Ninkov potvrdila je za „Alo!“ da su snimci nastali u prostorijama te kulturne ustanove 2009. godine.


- U decembru sam anonimno dobila snimak , ali je on dostavljen i pomoćnicima, sekretaru i šefu odeljenja za rad sa korisnicima, u kome je Nikolić radio. Odmah smo pokrenuli disciplinski postupak protiv njega, međutim, po Zakonu o radu, teško mu je bilo dati otkaz jer ranije nije imao teže izgrede.

 

Konsultovali smo sindikat, čiji je on član, i nakon toga je odlučeno da ga premestimo u Grocku. Materijal koji smo pregledali po službenoj dužnosti smo uklonili i stavili pod ključ da ne bismo narušili privatnost ženske osobe sa snimka .

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online