Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 16.10.2016.
07:18
Vestionline, blic.rs A

Detalji ubistva vođe navijača Partizana

Ubistvo Aleksandra Stankovića (30), zvanog Sale Mutavi, vođe navijača Partizana, zatalasale je javnost u Srbiji. Oni koji pamte podsetili se devedesetih i zloglasnih likvidacija širom Srbije, koje su i do danas nerasvetljene. Posle tog brutalnog čina i ministar policije Nebojša Stefanović objavio je rat mafiji.

youtube.com/informational and entertainment channel
Aleksandar Stanković posle prebijanja pripadnika obezbeđenja Miloša Vazure

Ubrzo posle ubistva vođe "Janičara", koji je bio poznat po bahatom prebijanju pripadnika obezbeđenje generlanog sekretara Partizana, Miloša Vazure, aprila ove godine, uhapšena je osoba koja se sumnjiči za saizvršilaštvo u zločinu. Tu informaciju javnosti je obelodanio juče ministar policije Nebojša Stefanović, koji nije izneo više detalja o identitetu osumnjičenog i njegovoj ulozi u zločinu.

- U pitanju je pripadnik pljačkaške bande "Pink Panter", koji je i suvlasnik jedne od poznatijih teretana u centru Beograda. Poslednjih pet godina srpskoj policiji poznate su veze te osobe sa crnogorskim podzemljem - kaže za "Blic" izvor upoznat sa istragom.

Sagovornik "Blica" navodi da je Stanković neposredno pre ubistva bio u teretani sa prijateljima Miloradom Đ. i Veljkom B. Posle vežbanja svratili su u obližnji kafić, preko puta CZ-a. Iz kafića su izašli u 21.20 sati.Pretpostavlja se da su ubice, u parkiranom, tamnom BMW-u, sve vreme pod budnim okom držale teretanu i kafić dok su njih trojica bila u njemu.

U momentu kada je Stanković seo za volan svog "audija A6", njegovom automobilu prišao je BMW iz koga je ispaljen rafal u pravcu vođe navijača crno-belih. Hici su ga pogodili, ali je ranjen i Milorad Đ., koji je u tom trenutku stajao pored "audija". Vozač BMW-a dao je pun gas i ubice su niz Bačvansku ulicu velikom brzinom pobegle ka Ulici gospodara Vučića. Bekstvo su nastavili Ulicom Vojislava Ilića, a BMW su ubrzo napustili i po ustaljenom kriminalnom običaju spalili i pobegli drugim automobilom, piše ovaj dnevnik.

- Jedan od pravaca istrage ubistva Stankovića je sukob u vezi sa tržištem narkotika. I ranije je hapšen i osuđen zbog trgovine drogom, a operativni podaci ukazuju da je i dalje imao aktivnu ulogu u tom veoma "unosnom poslu". Logično je zaključiti da su u pitanju ne male količine droge - dodaje naš izvor.

Sagovornik "Blica" podseća da ne treba izuzeti iz vida da je imao veoma aktivnu ulogu na tribinama.

- Neka operativna saznanja ukazuju da je bio u sukobu sa jednim fudbalskim menadžerom, veoma "jakim". Da li su bili u sukobu zbog transfera ili uticaja u klubu, to se ispituje, ali se ne može odbaciti kao motiv likvidacije. To se veoma detaljno istražuje i uzeto je ozbiljno u obzir. 

Taj moćni fudbalski menadžer veoma je uticajan među crno-belima, a poznavaoci dešavanja u Partizanu opisuju ga kao čoveka koji "vedri i oblači".

- Rodom je iz Crne Gore, ima veoma jake veze u tamošnjim kriminalnim krugovima, ali je bio dobro povezan i sa podzemljem u Srbiji, kao i (para)policijskim strukturama, navodi izvor dnevnog lista Blic.

Samo dva meseca ranije, na beogradskim ulicama ubijen je još jedan od vođa navijača Partiizana, Alen Kostić Kubi (31), koji je vodio "Zabranjene".

POVEZANE VESTI

Nedelja 16.10.2016. 08:37
Mutavi je sebi presudio kada je objavljen snimak napada na Vazurinog telohranitelja . Onako brutalno i ponižavajuće prebijanje Vezurinog telohranitelja dovelo je do ove likvidacije . Ovim priča nije završena ...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online