Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 05.10.2016.
10:14
Vestionline A

"Crna Jasmina", ubica ljubavnika, dobila 13 godina robije

Viši sud u Beogradu osudio je na 13 godina zatvora Jasminu Cvetković (39), koju su mediji prozvali "Cica ubica" i "Crna Jasmina", pošto ju je oglasio krivim za ubistvo Milana Tomovića (38), u oktobru 2014. godine.

pixabay.com
Ubila dvojicu ljubavnika, dobila 20 godina zatvora (foto: Ilustracija)

Kako je objavila "Politika", optužnicom Višeg tužilaštva Cvetkovićeva se tereti za krivično delo ubistva, za koje je zaprećena kazna od pet do 15 godina. Ovako visoku kaznu, sudsko veće je odmerilo imajući u vidu da je ona već odgovarala za ubistvo.

Tužilaštvo je Cvetkovićevu teretilo da je 15. oktobra 2014. godine do smrti nožem ubadala Tomovića sa kojim je, kako su mediji pisali, bila verena. Ubistvo se dogodilo oko 22.30 časova u Ulici Nikole Markovića 27 u naselju Miljakovac, u stanu koji je u vlasništvu Tomovićevog prijatelja Vladimira Petrovića.

Par je bio u gostima kod Tomovića, a zločinu je prethodila žučna svađa. Komšije iz zgrade kazale su da se vika iz stana čula od ranih večernjih časova.

Okrivljena Cvetkovićeva je na suđenju priznala da je ubila Tomovića, ali je rekla da je to uradila u samoodbrani, jer je on nju prvo hteo da ubode nožem.

- Udario me je stolicom u leđa, zgrabio nož i krenuo na mene, pa sam mu poturila stolicu. Nož mu je ispao, a ja sam ga podigla i počela da vitlam. Kada sam ga ubola, pozvala sam Hitnu pomoć i otišla - ispričala je ona.

Tokom dokaznog postupka u svojstvu svedoka, pored ostalih, saslušan je brat sada pokojnog Tomovića, Ivan. On je rekao da se protivio bratovljevoj vezi. Drugi svedoci su ispričali da su se Milan i Jasmina često svađali, a vlasnik stana u kojem se ubistvo dogodilo, naveo je da ga je Milan jednom prilikom istukao, ali da se ne seća kritičnog događaja, jer je popio litar i po rakije i nekoliko piva.

Pre ovog, Cvetkovićeva je odgovarala za ubistvo Aleksandra Paunovića sa kojim je, takođe, bila u emotivnoj vezi. U njega je pucala iz pištolja u njegovom stanu na Crvenom krstu, u martu 2000. godine. I tada je na suđenju tvrdila da je zločin počinila u samoodbrani, jer je bila žrtva nasilja. Za Paunovića, u javnosti poznatog pod nadimkom Mali paun, čulo se čak deceniju pre ubistva, kada je sa 14 godina ubio vođu zvezdarskog klana i jednog od vodećih narko-dilera Dejana Marjanovića Šabana (23).

Zbog ovog ubistva, Cvetkovićeva je osuđena na šest godina zatvora. Sud joj je izrekao i meru obaveznog lečenja od narkomanije. Pre odlaska u zatvor, promenila je prezime Antonijević u Cvetković. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online