Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 19.09.2016.
06:06
B. Đokić - Vesti A

Kokain za džet-set

Milan Dabović (29) iz Herceg Novog, rođeni brat košarkaških reprezentativki Milice i Ane Dabović, koji je uhapšen u petak kasno po podne na beogradskom Brankovom mostu sa 2,4 kilograma kokaina, tokom saslušanja u tužilaštvu branio se ćutanjem, posle čega je sproveden u pritvorsku jedinicu. Dabović na saslušanju nije želeo da otkrije od koga je nabavio kokain, odnosno kome je trebalo da ga proda ili preda.

Facebook/Milan Dabović
Saslušan u Tužilaštvu: Milan Dabović sa sestrom Milicom

- Verovatno iz straha da neko ne naudi njegovoj porodici, nije hteo da odgovori odakle mu kokain izuzetne čistoće - kaže izvor iz policije.

Ipak, neka operativna policijska saznanja ukazuju da je Dabović, koji ima državljanstvo Crne Gore, drogu nabavio od zemljaka.

- Moguće je da se povezao sa saradnicima svog rođaka Marka Dabovića, koji je uhapšen kao član narko-klana Darka Šarića, a kasnije je, uz kauciju od 300.000 evra, pušten iz pritvora. Verujemo da je osumnjičeni Milan trebalo da drogu ili preda nekome ili distribuira u Beogradu ili u Novom Sadu, gde živi sa porodicom - prenose beogradski mediji reči izvora iz policije.

Kokain koji je nađen verovatno je bio namenjen takozvanom visokom društvu.

- Sigurno da Milan ima veze s tim "krem" društvom. Javna je tajna da bogati i poznati u Srbiji koriste droge, pogotovo na žurkama, gde se otvoreno povlače crte. Koristi se najskuplja vrsta droga, upravo kokain, čija je cena po gramu od 50 do 120 evra, u zavisnosti od čistoće. Obično im drogu prodaju ili oni koji su u tom krugu poznatih ili njima bliske osobe. Da li bi on lično prodavao, ili bi to radili neki njegovi poznanici, zasad nije poznato - napominje naš izvor.

Dan posle hapšenja brata Milica Dabović oglasila se na društvenoj mreži Instagram. Ona je, prema pisanju medija, postavila sliku usamljenog psa koji stoji na kiši nasred ulice, a ispod slike je napisala: "Najtužnija fotografija na svetu." Postavljenu fotografiju, koja je ukazala na to koliko se usamljeno i tužno oseća, Milica je ubrzo obrisala sa svog profila. S druge strane, Ana Dabović se od petka nije oglašavala povodom hapšenja brata.

Vest o hapšenju Milana Dabovića potresla je košarkašku javnost u Novom Sadu, gde je Milan živeo sa suprugom Marinom, dvogodišnjim sinom i tromesečnom ćerkom. Otac uhapšenog, sa istim imenom i prezimenom, trener je i direktor ženskog košarkaškog kluba Vojvodina, a na tu poziciju je imenovan 2014. godine.

Batalio košarku

O muškom potomku Dabovića u sportskim krugovima u Novom Sadu malo se zna, osim da je, s obzirom na to da potiče iz sportske porodice, i sam izvesno vreme igrao košarku. Pominju se neki klubovi u Albaniji i Turskoj, a 2014. je bio član Sloge iz Smedereva. Navodno je posle toga ostavio sport.

Predsednica tog kluba je reprezentativka Ana Dabović, koja je paralelno sa igračkom karijerom na toj funkciji formalno od 2015. godine. Milanovo hapšenje od petka je glavna tema i u Herceg Novom, rodnom mestu Dabovića, a prva reakcija Novljana je potpuna neverica. Ipak, svi su saglasni da ono što je Milan eventualno uradio, ne bi trebalo dovoditi u vezu s onim što rade Ana i Milica.

Zbog droge je već hapšen Milanov brat od strica Marko Dabović. On je optužen da je u grupi Darka Šarića bio zadužen za pranje novca. U Specijalnom sudu je prvo osuđen na 11 godina zatvora, ali je tu odluku oborio Apelacioni sud. Na izricanju prvostepene presude Šarićevoj grupi u publici je bila i Milica Dabović. Proslavljena košarkašica na pitanja novinara zašto je tamo, kratko je odgovorila: "Da podržim rođaka."

Poznati u kandžama droge

* Branislav Bojović, poznat i kao Bane Sanšajn, osuđen je na 10 meseci kućnog zatvora zbog napada na pripadnike Interventne jedinice i posedovanja spida u aprilu 2014. On je u medijima pominjan kao osoba koja je poznate snabdevao drogama.
* Protiv dramske spisateljice Biljane Srbljanović 2012. godine je podneta krivična prijava zbog kupovine kokaina, a posle nagodbe s tužilaštvom o donaciji 200.000 dinara u humanitarni fond nije krivično gonjena.
* Rodoljub - Rođa Raičević nađen je mrtav u jednom stanu u Beogradu u oktobru 2001. godine. Zvaničan uzrok njegove smrti je prekomerna doza narkotika.
* Džej Ramadanovski je svojevremeno rekao: "Ako je kokain droga, onda sam ja narkoman." U jednom intervjuu je rekao da je kokain probao prvi put sa 19 godina u Amsterdamu.

 

POVEZANE VESTI

Utorak 20.09.2016. 23:30
Брат познатих кошаркашица Милице и Ане Дабовић, ухапшен са скоро два и по килограма најчистијег кокаина......??? При томе посједује и албански пасош.....Ужасна бламажа за читаву породицу која је читава у спорту....до коске !!!
Utorak 20.09.2016. 23:31
Марко Дабовић, брат од стрица ухапшеног Милана, осуђен је прошле године на 11 година затвора као члан Шарићеве групе.... Апелациони суд је одбацио пресуду и чека се ново суђење.... Има ли ту.....нечег.....??? Или је ово само случајност....???
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online