Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 02.09.2016.
22:49
Informer.rs A

Izvukao se ubica Jelene Marjanović?

"Zvezda Granda" Jelena Marjanović ubijena je na nasipu u Borči pre tačno pet meseci, a istraga ovog zločina potpuno je stala i policija nema apsolutno nikakav trag koji bi vodio ka ubici.

youtube.com/belgrade26
Ubica pevačice može da bude nađen samo slučajno: Jelena Marjanović

Najbolji srpski kriminolozi, analizirajući za Informer slučaj koji je potresao celu Srbiju, kažu da je očigledno da se Jelenin ubica za sada izvukao, ali da praksa pokazuje da kod ovakvih zločina on može da bude sasvim slučajno otkriven i za deset godina.

Policijski ekspert Marko Nicović smatra da ubistvo Jelene Marjanović izgleda kao savršen zločin, ali da je uvek moguća promena okolnosti koja će raskrinkati ubicu.

- Koliko vidim, istraga je u potpunosti stala, nema nikakvih tragova koji bi vodili ka Jeleninom ubici, ali to je i bilo očekivano. Prva 72 sata su ključna, pa pošto se u tom periodu ništa nije saznalo, jasno je da je sada nemoguće doći do bilo kakvog traga. Mislim da nikakva dalja istraga u ovom slučaju ne može da pomogne. Ipak, praksa pokazuje da ovakvi filmski zločini mogu biti rešeni i posle deset godina, ako se promeni neka ključna okolnost. Imao sam takvih slučajeva u praksi. Primera radi, šta ako Jelenina ćerkica Jana, kada poraste, počne da povezuje neke stvari i shvati ko joj je ubio majku. To su okolnosti na koje istraga ne može da utiče, one dolaze same od sebe i zato Jelenin ubica baš i ne može da bude sasvim spokojan i siguran da se izvukao - kaže Nicović.

Sa njim je saglasan i kriminolog Zlatko Nikolić. On ističe da je gotovo nemoguće da ovaj zločin bude rešen u bliskoj budućnosti.

- Pet meseci, to je ozbiljan vremenski period, a istražni organi nemaju ni jedan jedini dokaz. Smatram da su inspektori kardinalne greške napravili tokom prvih nedelju dana i sada je teško oprati te fleke. Pogotovo kada se uzme u obzir da je ovaj svirepi zločin dugo smišljan i profesionalno urađen. Zato mogu slobodno da kažem da nas je ubica sve nadmudrio. Naravno, ne treba stati na rasvetljavanju ubistva, niti gubiti nadu. U kriminalistici nikada nije kasno, pa su nekada potrebne i godine da prođu da se slučaj reši - naglašava Nikolić.

- Siguran sam da je policija na početku imala neke indicije i saznanja, ali nakon pet meseci sve je to palo u vodu. Trebalo bi da se vrate malo na početak, da nove detalje povežu sa starima, da premotaju film, sklope kockice, pozovu već ispitane svedoke, ali van pevačicine porodice. Tako bi pokrenuli istragu iz ove monotonije - dodaje Nikolić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online