Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 02.08.2016.
08:26
Alo rs A

Novi detalji tragedije u Borči: Dečak iskrvario pred očima sestre!

Petogodišnji Dušan Nikolić, koji je u nedelju uveče upao u mešalicu za testo u Borči, nastradao je pred očima osmogodišnje sestre.

pixabay.com
Dečak je preminuo pre dolaska Hitne pomoći (Foto: Ilustracija)

Kada je videla šta se desilo, devojčica je počela da doziva oca upomoć vičući: "Tata, tata, strašno!".

Radiša Nikolić, otac dečaka, zatekao je sina oblivenog krvlju u mešalici za testo. Odmah je isključio prekidač i nesrećnog mališana uzeo u naručje, te je počeo glasno da doziva sina. Ulicom Ivana Jugovića u Borči prolomio se krik koji je ledio krv u žilama.

- Otac je vikao: "Dušane, Dušane, sine, sine!", i : "Drži se, sine, uskoro će stići lekari!" - prepričavaju komšije užasnu tragediju. 

Oni kažu da je neko od komšija pozvao Hitnu pomoć i lekarima rekao da je dečak teško povređen, ali živ.

- Jedan komšija je govorio lekarima: "Požurite, dečak je živ, diše, ali mu je najviše povređena glava i jako krvari!".

Sve vreme do dolaska Hitne pomoći otac nije iz naručja ispuštao sina, pokušavajući da ga spase. Kada su lekari konstatovali smrt, otac je samo jecao i držao i dalje u naručju dete, dok je majka Marina plakala i nije htela da se pomeri od sina. Otkako se nesreća dogodila, neko od komšija je prihvatio kod sebe devojčicu koja je prisustvovala nemiloj sceni sve do završetka policijskog uviđaja.

- Ovo je velika tuga... - ispričao nam je jedan od komšija i dodao da je Nikoliće odmah posetio i sveštenik.

Hteli da pokrenu porodični biznis

Kako saznajemo, okolnosti tragedije nisu najjasnije i oni će se znati nakon davanja izjave Dušanove sestre, koja je jedini očevidac, i nakon veštačenja prikupljenih tragova. Inače, Nikolići su pre desetak dana započeli sređivanje iznajmljene pekare, čije otvaranje je planirano za jučerašnji dan.

- Koliko znam, Radiša je pekar i rodom je iz Zrenjanina. Živi sa porodicom u iznajmljenoj kući u naselju Kotež, a pre desetak dana se dogovorio sa vlasnikom pekare da je iznajmi. On i njegova supruga su krenuli da je sređuju jer ona nije dugo radila, a sa sobom su vodili i decu. Dok su Radiša i Marina čistili i prali, mali Dušan je sa drugim dečacima iz ulice igrao fudbal. Za kratko vreme postao je omiljen u ulici. Iako je imao samo pet godina, znao je da priskoči i pomogne roditeljima, koji su se radovali što će pokrenuti porodični posao - rekao je jedan od komšija.

Tokom jučerašnjeg dana vrata kuće u kojoj se nalaze prostorije pekare niko nije otvarao, ali su zato bili vidljivi tragovi krvi. U jednom trenutku stariji bračni par je izašao iz kuće i rekao nam da su tu došli drugim povodom i da ne znaju kako se nesreća dogodila.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 04.08.2016. 19:04
Заиста трагедија страшна....За родитеље јер су на тако стравичан и ужасан начин изгубили сина....И за 8-годишњу сестру поготово што је била свједок трагедије, и што ће јој те слике остати док је жива....Ето у трену како се живот окрене.....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online