Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 05.06.2010.
19:03
Alo rs A

Sad shvatam što se ministar lečio u Nemačkoj!

U prvom opštinskom sudu u Beogradu počelo je suđenje protiv Kliničkog centra Srbije, Vojnomedicinske akademije i privatne beogradske poliklinike "Euromedik dijagnostik“ za naknadu štete Srećku Rankoviću (38) zbog gotovo jednogodišnjeg kontroverznog spora te tri medicinske ustanove oko dijagnoze da pacijent nema jedan bubreg!?

Pre nego što će u martu prošle godine konzilijum lekara sa VMA konačno utvrditi da poseduje "umanjeni“ levi bubreg, Rankoviću su na istoj klinici, osam meseci pre dijagnoze, nedvosmisleno utvrdili da ga je "izgubio“ 2005. prilikom operacije trbušne aorte u Kliničkom centru.

Međutim, lekari iz klinike "Euromedik“ imali su potpuno drugačije viđenje. Oni su prvo utvrdili da pacijent ima bubreg, a deset dana posle, kada je slučaj izašao u javnost, na ponovljenom pregledu isti tim lekara koji je tvrdio da ga ima zaključio je da „magičnog“ bubrega sada više nema na mestu na kojem se donedavno nalazio!?


"Sada mi je potpuno jasno zbog čega je ministar zdravlja Tomica Milosavljević otišao u Nemačku na lečenje. E, kamo lepe sreće da sam imao novca da me ne vidi nijedna bolnica u Srbiji! Vidiš na šta ličim, šlogirao sam se od sekiracije pa više ne valjam ni bogu, ni narodu. Žrtva sam neodgovornih lekara koji su se godinu dana bukvalno igrali mojim psihičkim zdravljem", tvrdi Ranković jedva izgovarajući reči zbog problema s govorom nastalih usled moždanog udara koji je doživeo početkom godine.


Nesrećni Ranković, osim protiv klinika, priprema tužbu i protiv predsednice Udruženja za zaštitu pacijenata "Re-akcija“ Jasmine Lehlajtner. Kako tvrdi, pare koje je dobio od sindikata „Elektroprivrede“ za kontrolni pregled u austrijskoj klinici ona je trošila nenamenski.


"Svih 3.000 evra koje sam dobio potrošila je Jasmina. Pred put sam joj dao 1.500 evra da navodno sredi automobil s kojim me je čekala iza mađarske granice, pošto me je ubedila da na put krenem u aranžmanu jedne turističke agencije u pratnji aktiviste njenog udruženja. U Beču mi je uzele i preostalih hiljadu evra da bi, navodno, platila pregled na skeneru. Najstrašnije od svega je to što me u Austriji nisu pregledali lekari nego medicinske sestre. Rezultate snimanja u kojima stoji da umesto bubrega imam nešto veličine jednog centimetra uručio mi je prevodilac koga je angažovala Lehlajtnerova, i to u jednoj poslastičarnici!?", razočarano kaže Ranković.

"Re-akcija“: Srećko laže... i nema bubreg!

 

Predsednica udruženja "Re-akcija“ Jasmina Lehlajtner odbacila je Rankovićeve optužbe nazivajući ih običnim lažima. Ona tvrdi da je kontrolni pregled obavljen u najpoznatijoj austrijskoj klinici za dijagnostiku, gde je utvrđeno da Srećko nema levi bubreg.

Zbog toga je, prema njenim rečima, u maju prošle godine Petom opštinskom sudu u Beogradu predata krivična prijava protiv osam lekara VMA koji su naknadno utvrdili da Ranković navodno ima sporni bubreg. Sud još nije razmatrao tu prijavu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online