Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 22.06.2016.
09:03
blic.rs A

Nova afera: Ponovo istraga protiv Miškovića

Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal u Beogradu intenzivno radi na istrazi privatizacije preduzeća "Banovo brdo", optužni predlog se priprema, a traže se svedoci saradnici u postupku protiv vlasnika Delta holdinga Miroslava Mišković zbog sumnje da je profitirao na toj privatizaciji.

Tanjug
Ponovo pod lupom: Miroslav Mišković

Naime, kako piše list "Blic" pozivajući se na izvor blizak istrazi, Specijalno tužilaštvo već više meseci se bavi slučajem privatizacije Društvenog preduzeća "Banovo brdo".

- Zbog ove privatizacije su još krajem godine pohapšeni njegovi saradnici. Optužni predlog se uveliko priprema, ali su u toku i kontakti s pojedinima od uhapšenih koji bi mogli biti svedoci saradnici u postupku protiv samog Miškovića, shodno činjenici da je ovim zloupotrebama zaradila zapravo sama kompanija Delta - rekao je listu izvor blizak istrazi.

Kako se dodaje, Mišković je u samo dva posla postao bogatiji za imovinu vrednu 44 miliona, a pritom su njegovi saradnici koji su mu omogućili tu zaradu uhapšeni ili su protiv njih podnete krivčne prijave. U tekstu se navodi da je od privatizacije preduzeća "Banovo brdo" profitirao 22,5 miliona evra, a ništa manja nije bila ni zarada od zemljišta u blizini hotela "Kraun plaza".

Zbog te njegove dobiti u akciji "Rezač" krajem decembra prosle godine uhapšeno je osmoro ljudi, među kojima i zaposleni u njegovim firmama.

Oni se terete da su u malverzacijama sa zemljištem i objektima koji su bili u vlasništvu privatizovanog DP "Banovo brdo" za sebe i povezana pravna lica koja posluju u okvoru Miškovićevog Delta holdinga nezakonito pribavili korist od 22.527.977 evra.

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal tada je uhapšena Radmila Spasić, predsednica Upravnog odbora Delta investmenta.

Kako je pokazala istraga osumnjičeni su od 21. decembra 2007. godine pa do februara 2011. posle privatizacije 70 odsto kapitala DP "Banovo brdo" neosnovano upisali pravo korišćenja na oko 91 hektar gradskog građevinskog i poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini u Železniku, Resniku, Bariču i Velikoj Moštanici.

Krivična prijava podneta je i protiv Radice Vučković, bivše radnice Republičkog geodetskog zavoda koja se sumnjiči da je mimo zakona upisala njegovu firmu kao korisnika državne zemlje na Novom Beogradu u blizini hotela Kraun plaza, čija je vrednost procenjena na 21.660.500 evra.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online