Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 21.06.2016.
00:10
Vesti A

Miškovića čekaju robija i bogatstvo

Specijalni sud u Beogradu osudio je na pet godina zatvora i novčanu kaznu od osam miliona dinara vlasnika Delta holdinga Miroslava Miškovića jer je pomogao sinu Marku da utaji porez po odbitku od oko 320,3 miliona dinara (oko tri miliona evra).

N. Đurović
Poreska utaja: Miroslav Mišković

Istom odlukom Miroslav Mišković je oslobođen optužbe da je oštetio putarska preduzeća, odnosno da je izvlačio novac iz njih.

Delta holding saopštio je nakon izricanja presude da će Miroslav Mišković braniti svoja prava, što podrazumeva vraćanje putne isprave i omogućavanje poslovanja u inostranstvu. Miroslav Mišković takođe očekuje oslobađanje njegove zamrznute imovine vredne više od 40 miliona evra, vraćanje položenog jemstva od 12 miliona evra, kao i oslobađajuću drugostepenu odluku. Međutim, Apelacioni sud produžio je meru oduzimanja pasoša za još tri meseca.

Miroslav Mišković kao pomagač, osuđen na težu kaznu od glavnog optuženog, sina Marka koji je ranije kažnjen sa tri godine zatvora, a njegovo preduzeće plati porez od oko 320,3 miliona dinara.

Presuda u odsustvu

Vlasnik Delte nije prisustvovao izricanju presude, na šta i nije obavezan.
Njegov advokat Zdenko Tomanović rekao je da Miroslav Mišković nije želeo da prisustvuje izricanju presude pred "onima koji su mu narušili zdravlje i prezentovali neosnovane i prazne dokaze".
- Ova presuda pokazuje nedostatak hrabrosti suda da se suprotstavi obećanjima političara - rekao je Tomanović.

Sudija Maja Ilić rekla je da je sudsko veće odluku donelo jednoglasno.

- Nema dileme da je Miroslav Mišković pomagao Marku. On je donosio strateške odluke kada je u pitanju Mera investment fond registrovan na Marka - rekla je sudija i ukazala da je odluku o prodaji 41 odsto akcija vlasniku Nibens grupe Milu Đuraškoviću doneo Miroslav Mišković, kako je sam rekao, za tri sekunde.

Da podsetimo, Tužilaštvo je u završnoj reči zatražilo da sud izrekne Miškoviću kaznu od 12 godina zatvora i novčanu kaznu.

Mišković i njegov sin Marko bili su uhapšeni u decembru 2012. godine. Posle nekoliko meseci pritvora pušteni su da se brane sa slobode uz jemstva, a pasoši su im oduzeti i ne mogu da napuste boravište bez odobrenja suda.

Sudskom veću koje je povelo postupak protiv Miškovića prvo je predsedavao sudija Vladimir Vučinić. Godinu dana kasnije on je Miškoviću privremeno vratio pasoš da bi mogao da ode na poslovni put. Sudija Vučinić je tada razrešen dužnosti. On je kazao da je odluka bila zakonita, ali da je zbog nje trpeo stravične pritiske od predsednika Višeg suda. Nasledila ga je sudija Maja Ilić.

POVEZANE VESTI

Utorak 21.06.2016. 03:52
Ako on ode na robiju ja cu na Mars. Koja 3.5 miliona eura???? Pa ovaj je hebo drzavu za naj manje 30.000.000.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online