Četvrtak 23. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 04.06.2016.
02:00
M. Todorović - Vesti A

Udala se za ujaka zbog devizne penzije

Jedno venčanje iz 2007. godine, zavedeno u matičnim knjigama grada Niša, poslednjih dana izaziva veliku pažnju jer se osporava pred niškim pravosudnim organima. Pred matičarem pre devet godina sklopili su brak Vladislav Stojiljković, rođen 1934. godine, devizni penzioner koji živi u selu Donje Dragovlje podno Suve planine u opštini Gadžin Han i Saveta Nikolić, rođena 1966. godine iz Niša.

A. Čukić
Samo je penzija zanima (Foto. Ilustracija)

Brak se naime ne osporava zbog razlike u godinama, koja je, kako se tumači "pristojna", jer je Vladislav stariji 32 godine od svoje mlade supruge, već zato što je Saveta kćerka rođene sestre mladoženje Vladislava - prosto rečeno Vladislav, koji je ujak Saveti oženio je svoju sestričina.

Priča se godinama i o incestu, ali još više o fiktivnom braku, jer je Vladislav Nikolić devizni penzioner, koji je više od 25 godina radio u zemljama Zapadne Evrope, najviše u Švajcarskoj.

- Još uvek proveravamo izveštaj policije i navode iz krivične prijave koju su MUP-u podneli meštani ovog sela u Zaplanju. U prijavi je navedeno da njih dvoje nikada nisu živeli u pravoj bračnoj zajednici, čak nikada ni zajedno u istoj kući, što ćemo u narednom periodu morati da utvrdimo da li je tačno ili ne. To, međutim, neće mnogo uticati na dalji postupak, verovatno ni na sankcije prema supružnicima, iako je jer prema tumačenju Porodičnog zakona Srbije brak između ujaka i sestričine zabranjen. Ako se ipak takav brak sklopi onda je reč o prekršaju, a ne o krivičnom delu, a za ovakav prekršaj Porodičnog zakona nije predviđene nikakva kazna - rekao je za "Vesti" tužilac u Nišu Saša Đokić.

Borba za nasledstvo?

Inače kako saznajemo, Nikolićeva radi u Nišu, gde i živi, a samo povremeno odlazi u Donje Dragovlje, selo ispod Suve planine, da poseti ujaka i venčanog supruga. U samom selu, iako se stalno priča da su policiji prijavu podneli meštani, na više mesta nam je rečeno da je prijava delo drugih rođaka "mladoženje", koji će ukoliko brak ne bude poništen, posle smrti Stojiljkovića ostati bez ičega, a Nikolićeva naslediti i penziju i drugu imovinu.

Nikolićeva već devet godina, navedeno je u prijavi policiji, u svojim izjavama uopšte ne krije da se venčala sa ujakom kako bi, kada on bude umro, nasledila veliku deviznu penziju. Zbog toga meštani Donjeg Dragovlja smatraju da su Vladislav i Saveta sklapanjem braka smišljeno počinili prevaru. Kako nam je rečeno u niškom tužilaštvu jedino što bi moglo da se dogodi je eventualno poništenje ovog braka.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online