Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 15.05.2016.
19:41
Vestionline A

"Sveštenik pedofil" živeo kao istoričar 5 godina na Kosovu!

Bivši britanski sveštenik optužen za seksualno zlostavljanje dece koji je uhapšen u sredu na Kosovu, živeo je u Peći gde se predstavljao kao istoričar, a komšije su ga doživljavale kao mirnu i finu osobu.

Reuters
Sveštenik, pedofil, istoričar... i sve to u jednom čoveku

Endru Čarls Kingston Soper uhapšen je u sredu na osnovu evropske poternice koju je pokrenula Velika Britanija, a poznat je i kao otac Lorens. Bio je u bekstvu otkako je pušten uz kauciju i nije se javio policiji 2011.g. 

Poslednjih 4,5 godina živeo je u jednoj mirnoj ulici blizu centra Peći, i čak je progovorio albanski, pričaju meštani, prenosi Rojters.

"Šokirani smo", rekao je jedan njegov komšija.

"Rekao mi je da je bio istoričar koji je pisao knjigu o Kosovu, pozivali smo ga na kolače i roštilj. Pričao je da mu je žena umrla i da sad živi sam, od svoje penzije. Bio je veoma fina osoba", ispričao je on, javljaju agencije.

Drugi komšija kaže da je imao običaj da po sunčanom vremenu na terasi čita knjige.

"Mislili smo da je siromašan a naša tradicija kaže da treba pomoći usamljenim ljudima. Ali u medijima smo videli da smo pogrešili", rekao je on.

Soper je komšijama rekao da je pokušao da živi u Prištini, ali da je tamo previše bučno i prašnjavo i da više voli svež vazduh u Peći koja je okružena planinama na čijim vrhovima još ima snega. Komšije pričaju i da je skoro nastradao 2015. godine kada je upao u podrum na jednom gradilištu i posekao vrat na metalnu šipku.

Tada je izgubio mnogo krvi i prevežen je u bolnicu gde je dao ime nekog u Britaniji koga bi trebalo kontaktirati u slučaju smrti.

Komšije kažu da su se pitali zašto je Soper izabrao da živi baš na Kosovu, a ne u Britaniji.

POVEZANE VESTI

Nedelja 15.05.2016. 19:57
Pa mora nam se tako nešto dogadjati svima na ovim prostorima.Koji sve belosvetski šljjam ne krstari našim zemlja,ma.A mi ih oberučke prihvatamo i ljubimo ko rodjenog brata.Gde su nam svima dojučerašnje komšije s kojima smo pili kafu vodili divan i sejali zajedno njivu.Komšije se razbežale a tudjinska baggra zauze njihovo mesto.
Nedelja 15.05.2016. 22:30
Ovaj svestenik je Svinji pashi i Kokiju napunio debelo crevo!!hahahaha a oni vriste "bolji,bolji"!A on im nije ni glavicu ucero.....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online