Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 31.05.2010.
08:11 >> 17:11h
Press A

Kamion uleteo u kolonu koja je vozila svedoka protiv Šarića

Žandarm Zoran Šuković (30) iz Beočina poginuo je pretprošle noći kada je kamion pun drva naletelo na kolonu vozila u kojima je sa policijskom pratnjom bio Mile Jerković, svedok saradnik protiv narko-bosa Darka Šarića, piše današnji "Press“. Nesreća se dogodila u nedelju sat i po posle ponoći na magistralnom putu između Bačke Topole i Novog Sada, kod Feketića.

Mile Jerković

U nesreći su teško povređena još dvojica pripadnika novosadskog odreda Žandarmerije koji su obezbeđivali Jerkovića, Ivan Mihajlović (27) i Rajko Vulin (28). Zbog ove teške nesreće hitno se sastao policijski vrh Srbije kako bi utvrdio da li je reč o pokušaju atentata na Jerkovića ili klasičnoj saobraćajnoj nesreći.

Sumnju da se radi o običnoj saobraćajki unosi činjenica da se nesreća dogodila na putu koji ima tri trake, da se kolona sa Jerkovićem kretala sa upaljenim rotacionim svetlima, koja se noću i te kako dobro vide, i da su zbog toga male šanse da vozač kamiona Mihajlo R. (64) nije video kolonu.

"Mile Jerković se nalazio u svom "audiju" i kretao se ka Novom Sadu. U koloni su bili "folksvagen lupo" i policijski "pežo 307", u kome su bili Šuković i žandarmi. Kod Feketića je iz suprotnog smera naišao kamion koji je počeo da prelazi na suprotnu stranu. Prvo vozilo iz kolone je prošlo, i drugo, u kome je bio Jerković, izbeglo je sudar, ali je onda kamion direktno udario u "pežo" sa žandarmima. Prizor je bio jeziv, vozilo je bilo potpuno smrskano. Povrede je zadobio i vozač kamiona, kao i Ana S. (27), koja je bila u jednom od vozila iz kolone“, navodi sagovornik "Pressa“ blizak istrazi.

Prema njegovim rečima, Jerković se "tretira kao ozbiljno ugroženo bezbednosno lice" i on je nekoliko puta do sada dobijao direktne pretnje smrću od Šarićevog klana. Na osnovu bezbednosne procene u februaru mu je dodeljeno obezbeđenje od šest žandarma koji su stalno uz njega.

Ubijen Šarićev ortak

 

Dragan Dudić Fric, jedan od najbližih poslovnih partnera Darka Šarića i suvlasnik diskoteke "Maksimus", izrešetan je juče oko podneva u centru Kotora. Na Dudića i Željka Bojovića, vlasnika kafića "Moka", pucao je, kako prenose crnogorski mediji, Ivan Vračar, telohranitelj Dejana Đukovića (33), koji je ubijen pre šest meseci. Dudić je vlasnik firmi "Trekom" i "Bastion komerc", a sumnja se da je prao Šarićev novac stečen švercom kokaina.

"Saslušali smo vozača kamiona Mihajla R. On je još u šoku, nije bio pijan i ispričao je da je izgubio koncentraciju i da je zaspao za volanom. Prema podacima policije, Mihajlo R. nema sumnjivu prošlost, niti veze sa opasnim ljudima. Bez obzira na to što prvi podaci govore da je u pitanju saobraćajna nesreća, biće proveren svaki detalj jer se radi o poznatom scenariju“, ističe izvor "Pressa“.

Mile Jerković nije bio juče dostupan. Jerković je jedan od najvećih vojvođanskih zemljoposednika i vlasnik desetak preduzeća. Policija ga je privela 9. februara, kada je uhapšen i Šarićev advokat Radovan Štrbac. Međutim, posle saslušanja i "pokazane volje za saradnjom", Jerković je pušten, a jedini je do sada vlastima Srbije ispričao kako je i uz čiju pomoć Darko Šarić kupovao firme i zemlju u Vojvodinu.

Štrbac, Jerković i još nekoliko ljudi sumnjiče se da su kupovali zemlju za Šarića. Preko njih bi trebalo da bude povezan i Antun Stanaj, duvanski bos koji je već tri godine u zatvoru. Optužnica se očekuje do avgusta i sigurno je da je Jerković mnogima trn u oku, navode sagovornici "Pressa“ bliski istrazi.

Dačić:Detalji nesreće kod Feketića se utvrđuju


Zamenik premijera i ministar policije Ivica Dačić posetio je danas u Novom Sadu povređenog pripadnika Žandarmerije i izjavio da se ispituju svi detalji o tome da li u saobraćajnoj nesreći, u kojoj je jedan pripadnik Žandermerije poginuo, a drugi teško povređen, ima elemenata krivičnog dela ili je to bila samo obična saobraćajna nesreća.


"Saobraćajna i kriminalistička policija MUP-a Srbije detaljno ispituju ceo slučaj radi pronalaženja preciznog odgovora o uzrocima te nesreće kod Feketića, u noći između sbote i nedelje, u kojoj je poginuo žandarm Zoran Šuković (30), a teško povređen njegov kolega Ivan Mihajlović (27)", rekao je Dačić novinarima u Kliničkom centru Vojvodine, posle posete povređenom pripadniku Žandarmerije.


On je napomenuo da je stanje povređenog žandarma posle jučaršnje operacije stabilno i da nije životno ugrožen.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online