Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 30.04.2016.
21:19
Informer.rs A

Jelenin ubica mora biti uhapšen za deset dana, inače će se izvući!

Policija nema dokaze da otkrije ubicu Jelene Marjanović i ako ih ne nađe u narednih desetak dana, slučaj će ostati nerešen ... Zločinac će biti otkriven samo ako se pojavi neposredni svedok monstruoznog ubistva, tvrde stručnjaci

facebook.com
Ne nazire se kraj misterije oko ubistva pevačice

Policija mora da uhvati ubicu "zvezde Granda" Jelene Marjanović u narednih deset dana, inače će ovaj slučaj ostati nerešen, smatraju najbolji srpski kriminolozi, sagovornici Informera.

Prema njihovim tvrdnjama, inspektorima koji rade na ovom slučaju ostalo je još veoma malo vremena da dođu do krunskog dokaza koji će raskrinkati ubicu, jer se materijalni tragovi vremenom brišu.

A što se istraga više oteže, to će rešenje slučaja biti dalje. U ovom trenutku, praktično jedini način da se zločinac privede pravdi jeste da se pronađe neposredni svedok monstruoznog ubistva na "nasipu smrti" u Borči.

Poznati kriminolog Božidar Spasić kaže da mu se čini da je ubica stalno korak ispred policije i da se istraga poslednjih dana vrti ukrug.

- Policija još uvek luta, nema opipljivog traga, i što je najgore, nije uspela da utvrdi suštinu ovog ubistva. Nije pronađeno oružje kojim je Jelena ubijena i DNK ubice, a ne zna se ni tačan motiv. Policiji je najsumnjivija porodica Marjanović, ali tu nailaze na zid, stalno se vrte ukrug i sve ostaje na sumnjama. Jedino sada preostaje da se na osnovu priznanja uhapsi ubica, a za to nedostaju neposredni svedoci monstruoznog zločina nad Jelenom - ističe Spasić.

Njega ovaj zločin podseća na slučaj poznatog igrača američkog fudbala O-Džej Simsona, koji je optužen da je 1994. iskasapio bivšu suprugu i njenog ljubavnika, ali je oslobođen odgovornosti. 

- Cela Amerika je ubeđena da je O-Džej Simpson ubio svoju ženu i njenog ljubavnika. Međutim, on je oslobođen jer su nedostajali dokazi, a ubica nikada nije pronađen. Isto to sada može da se desi i u Srbiji, jer i ovde mnogi veruju da je ubica neko iz kruga porodice. Ukoliko policija u narednih desetak dana ne uhapsi ubicu pevačice, bojim se da se Jelenino ubistvo pretvara u slučaj srpskog O-Džej Simpsona. Jer kako vreme odmiče, tragovi se brišu i biće sve teže doći do dokaza - navodi Spasić.

I bivši inspektor za krvne delikte Marko Nicović smatra da kako vreme bude odmicalo, sve su veće šanse da ubica ostane na slobodi.

- Ovo ubistvo je jako intrigantno, čak ima i elemente mistike. Jasno je da iza ubistva stoji velika strast ili velika mržnja. Međutim, vreme prolazi a mi i dalje ne znamo ko je krvnički ubio Jelenu. To nikako nije dobro, jer pokazuje da policija nema materijala da bilo koga hapsi. A ako sada nemaju dokaz, kada su tragovi još sveži, kako će ih imati za petnaestak dana, kada već sve opcije budu analizirane, svi svedoci ispitani i kompletan teren pregledan - kaže Nicović.

Kriminolog Zlatko Nikolić tvrdi da je ubica narcisoidna ličnost, vrlo lukava i sebična i da bi policija morala da usmeri istragu u tom pravcu.

- Policija ima osnovane sumnje ko su mogući počinioci ubistva. Ali, nema validan dokaz da bi mogla da uhapsi ubicu. To je narcisoidna ličnost, mnogo lukavija od policije. Ubica je očigledno pripremao ubistvo, tačno isplanirao kako da se izbrišu tragovi... To pokazuje da je lišen osećaja za druge i da nema straha. Ipak, ja se iskreno nadam da ovo ubistvo neće pasti u zaborav, već da će policija pronaći neki trag - kaže Nikolić.

POVEZANE VESTI

Petak 06.05.2016. 19:58
Не схватам патолошку потребу да штампа и други медији ево мјесец дана развлаче случај у вези ове трагедије. Зашто се не остави полицији и форензичарима да раде свој посао без присуства медија и када се коначно дође до неких сазнања да се са тим изађе у јавност. Новинари као да нису људска бића...без емпатије.....и без осјећаја кривице пишу све и свашта не марећи за то да ли можда својим морбидним насловима код Јелениних најмилијих, а то су несрећна мајка и ћеркица, отварају још више ионако отворене ране......? Да ли размишљају да ће Јеленина ћерка одрасти и да ће када одрасте бити у прилици да чита грозне наслове...те уб-ијена са 30 удараца у главу.....те лобања јој пукла на неколико мјеста....те ударана чекићем за ексе-ре....те уб-ио је љубавник ....итд Да ли размишљају ти монструми из штампе како је мајци када ово чита? Срам да их буде! Имају ли они сестре...ћерке....мајке.....? Па ако је и све овако како пишу зар није довољно мајци што је ћерку јединицу изгубила на овако свиреп начин, а жена ионако болесна од канцера. Гдје је тим пискаралима морал? Имају ли зрнца мозга и савјести......?!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online