Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 30.03.2016.
01:21
B. Đokić - Vesti A

Kako je uhvaćen najpoznatiji srpski dobrovoljac: Saobraćajci uhapsili Počuču

Nekadašnji televizijski voditelj i portparol Protivterorističke jedinice MUP Srbije Radomir Počuča, koji je jedno vreme proveo na ratištu u Ukrajini, uhapšen je prilikom povratka u Srbiju tokom rutinske saobraćajne kontrole.

facebook.com
Radomir počuča

On je odmah po hapšenju prebačen u beogradsku Palatu pravde, gde se protiv njega vodi krivični postupak zbog pretnji Ženama u crnom preko Fejsbuka, ali i odlaska na strano ratište.

- Priveden je vezan u Palatu pravde. Kako je izjavio tokom saslušanja uhapšen je tokom rutinske kontrole saobraćaja u Pančevu. Naveo je da je ilegalno ušao u zemlju, pretpostavljamo iz pravca Rumunije. Međutim nije rekao kada je ušao u zemlju i sumnjamo da je već neko vreme u Srbiji. Srećom uhapsila ga je saobraćajna policija tokom kontrole. On treba da odgovara za pretnje Ženama u crnom i odlazak na ratište u Ukrajini - kaže izvor "Vesti" iz Palate pravde.

Pošto je Viši sud raspisao poternicu za njim, po zahtevu Tužilaštva za visokotehnološki kriminal zbog upućenih pretnji, sud treba i da odluči da li će Počuči biti određen pritvor ili će biti pušten da se brani sa slobode.

Slučaj Počuča počeo je 25. marta 2014. godine kada je na Fejsbuku pozvao navijače srpskih klubova da "ne troše pesnice između sebe", već da se udruže i pretuku Žene u crnom. Ubrzo je Počuča otišao iz zemlje i stigao u Ukrajinu, gde se borio na strani pobunjenika iz Donjecke i Luganske oblasti.

Na društvenim mrežama Počuča je objavio fotografije na kojima se vidi u uniformi i sa oružjem. Tvrdio je da je na ratištu u Ukrajini i da se bori na strani proruskih snaga. Njegov boravak na ratištu pratile su brojne kontroverze, pa čak i optužbe za proneveru humanitarne pomoći.
On je u tom periodu pretnje preko Fejsbuka uputio i premijeru Aleksandru Vučiću, navodeći kako pišu mediji "da će proći kao Čaušesku", bivši predsednik Rumunije, koji je streljan.

Sredinom marta prošle godine njegovi dojučerašnji saborci u Ukrajini, Srbi, uhapsili su ga zbog navodnog planiranja ubistva srpskih dobrovoljaca koji se bore na strani proruskih snaga. Vest o hapšenju objavio je tada jedan od srpskih dobrovoljaca u Ukrajini. Srpski dobrovoljac Dejan Berić je, prema istim izvorima, bio meta planiranog ubistva.

Na "ratištu" u Moskvi

Srpske službe bezbednosti pratile su kretanje Počuče tokom njegovog boravka u Ukrajini i Rusiji. Pošto se gotovo svakodnevno oglašavao preko Fejsbuka, od ove kompanije naše bezbednosne službe su dobile informaciju da on pristupa svom nalogu uglavnom iz Podmoskovlja, gde je verovatno i boravio većinu vremena.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online