Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 26.05.2010.
19:47
Press rs A

Ubio sam oca, jer me je maltretirao!

A. M. (16) iz Takova kod Uba ubio sa četiri metka iz lovačke puške oca Dragana (40) u porodičnoj kući. Dečak rekao policiji da se ne kaje jer ga je otac maltretirao i da je konačno skinuo teret s vrata, prenosi beogradski list "Press".

Mesto na kome se desila tragedija : Porodična kuća u Valjevu
 

Porodična tragedija dogodila se u utorak, dva sata posle ponoći u porodičnoj kući u selu Takovo.

Dragan M. je odranije bio poznat policiji, koja je ranijih godina intervenisala nekoliko puta zbog nasilja u porodici. Dragan je, inače, do 1996. radio kao saobraćajni policajac u Ljigu, a tada je zbog primanja mita sporazumno raskinuo radni odnos i napustio policiju.

 

Nakon toga bavio se poljoprivredom, a pre mesec dana počeo je da radi u poljoprivrednoj apoteci u Ubu. A. M. je učenik prvog razreda Zanatske škole u Vladimircima kod Šapca.

 

Valjevska policija je saopštila da je maloletnik izvršio ubistvo sa lovačkom puškom svog oca, za koju je imao uredne dozvole. Nada Živić, istražni sudija Višeg suda u Valjevu, odredila je A. M. pritvor do mesec dana.

"A. M. je posle svađe sa ocem sačekao da on zaspi. Potom je uzeo lovačku pušku. Došao je do vrata očeve spavaće sobe i odatle je ispalio jedan metak u njega. Posto nije bio siguran da li ga je ubio, napunio je pušku i ispalio još tri metka u očevu glavu i grudi! Dragan je preminuo na licu mesta", kaže za list "Press" izvor blizak istrazi, i dodaje:

"Dečak je posle ubistva otišao u susednu kuću u kojoj živi njegova nepokretna baba i rekao joj da je ubio oca. Potom je obavestio policiju i mirno sačekao inspektore.

Maloletnik je istražnom sudiji izjavio da se ne kaje što je ubio oca, jer je, kako je rekao, konačno skinuo teret s vrata!"

"Rekao je da ga je otac godinama maltretirao i da to više nije mogao da trpi! Ispričao je da mu je otac bio prek i da je vikao na njega zbog najbanalnijih stvari. A. M. je izjavio da se nekoliko sati pre tragedije svađao sa ocem. Rekao je da ga je Dragan maltretirao samo zato što je zaspao u dnevnoj sobi sa daljinskim upravljačem, koji je pao na pod i razbio se", kaže naš izvor iz istrage.

Međutim, rođaci ubijenog Dragana kažu da je on bio preke naravi, ali tvrde da nije maltretirao sina.

"Otac ga je odgajio, majka ga je ostavila kada je imao godinu dana. Pružio mu je sve u životu, a vidite kako mu je vratio. Kupio je sinu računar, mobilni telefon. A. M. je nedavno položio testove za motor. Otac je planirao je da mu kupi skuter. Dan pre Draganovog ubistva njih dvojica su bili kod nas na slavi i ništa nije ukazivalo na tragediju. Svi smo u šoku, ovo domaćinstvo će biti ugašeno. Više nema ko da brine o njegovoj babi koja je nepokretna, a moraćemo svu stoku da rasprodamo", kaže Dragan Milović, zet ubijenog Dragana.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online