Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Četvrtak 10.03.2016.
09:26
Vestionline A

"Nosim žig jer sam potpisao da se izruči Milošević"

Bio sam samo službenik koji je ispoštovao odluku Vlade. Živim sa žigom da je moja uloga u izručenju Slobodana Miloševića Hagu bila ključna, kaže Dragan Vulić, bivši pomoćnik ministra pravde uoči decenije smrti nekadašnjeg jugoslovenskog predsednika Slobodana Miloševića.

Reuters
Milošević izručen Hagu po nalogu Vlade Srbije

- Bio sam šokiran odlukom Vlade Srbije da izruči Miloševića Hagu. Niko od nas to nije očekivao tog dana, o tome se prethodno nije pričalo. Bio je to pravi cunami. Ne znam zašto se toliko žurilo. Ja sam samo kao običan državni činovnik, upravu Centralnog zatvora obavestio o odluci i Zaključku vlade. To je cela moja uloga u tom slučaju - priča Vulić, a prenose beogradski mediji.

Ovako Dragan Vulić, pomoćnik ministra pravde Vladana Batića, objašnjava kako se njegov potpis našao na dokumentu kojim se nalaže izvođenje bivšeg jugoslovenskog predsednika Slobodana Miloševića iz Centralnog zatvora i predaja ovlašćenim predstavnicima Međunarodnog tribunala. Vulić ovo priča prvi put posle 15 godina, a uoči 10 godina od smrti Miloševića.

Svih ovih godina, kaže, živi sa žigom jer neko pokušava da predstavi njegovu ulogu kao ključnu u ovom izručenju.

- Bio sam samo službenik koji je potpisao nalog o postupanju na osnovu dokumenata Vlade Srbije. Ko sam ja da bilo šta odlučim o izručenju Miloševića? Akt koji sam potpisao je bio tehničke prirode - navodi Vulić

On objašnjava da tadašnji ministar pravde Vladan Batić nije potpisao dokument zbog toga što je u to vreme bio na hirurškoj intervenciji.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 10.03.2016. 09:39
Džaba se sad pravdate. Platićete sve sa kamatom od Boga i ljudi. Vi ste obični iz-daj-nici, strani plaćenici, sjecikese, lopovi, kriminalci, pljačkaši svoje države i svoga naroda za račun kolonizatora sa "zapada"
Četvrtak 10.03.2016. 11:57
More mnogo ti ovde pametujes,stalno ponavljate,kako je Cica bio na drugoj strani,sram vas bilo.A dali je zato dobio odlikovanje De-Gola i Amerike ili su i oni u to vreme bili fazisti.Dali si video raspisanu poternicu od strane vermahta? Naravno da ti to sve neodgovara da komentarises,vec vecito ovde podrzavasistoriju sto je svojevremeno pisase komunjareMnogo si pametniji kada cutis,ali ni to za tebe izgleda nije dosta.Umukni i prestani da kritikujes zivu istinu.Vremena su se promenila i Narod vise ne zivi u copinom mraku,ako do sada nisi znao.
Petak 11.03.2016. 07:52
била су преко 120 коментара и сви избрисани . ко је избрисао да поједе ...........
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online