Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 23.01.2016.
07:45
J. Arsenović - Vesti A

Vučić i Mali nasilni prema žandarmima

Komandir niškog odreda Žandarmerije Predrag Ćirković izjavio je da su Andrej Vučić, Predrag Mali i pripadnici Kobri odbili da se legitimišu i da su remetili javni red i mir na dan gej parade 2014. godine.

Tanjug
Kome će sud verovati: Optuženi žandarmi

U nastavku suđenja osmorici žandarma optuženih za napad na braću premijera Srbije i gradonačelnika Beograda, kao i na pripadnike Kobri, Ćirković je potvrdio da je 28. septembra 2014. bio angažovan na obezbeđenju gej parade, označene kao visoko rizičan događaj.

- Dobio sam usmeno naređenje da napravim kordon. Legitimisali smo ljude. U jednom trenutku video sam četiri lica i dvojica mojih kolega su istupila iz kordona i zatražila od njih da se legitimišu. Jedan od njih, za koga sam kasnije čuo da je Andrej Vučić, gurnuo je kolegu Dragana Savića. Vikao sam da se vrate. To lice me je uhvatilo i počelo da me gura. Ponovo sam im rekao da se vrate, ali su i ostala trojica krenula da probijaju kordon. Jedan od kolega je pao na trotoar, a kasnije mi je kazao da je udaren u grudi - posvedočio je Ćirković.

Neko zaobilazi istinu

Andrej Vučić takođe nije svedočio u duhu izjave pripadnika Kobri. On je rekao da se spornog dana sa Predragom Malim uputio kod roditelja na ručak, a da su se slučajno sreli sa pripadnicima Kobri.
- Usput smo naišli na Sašu Jovanovića i Sašu Stankovića, pripadnike VBA koji obezbeđuju mog brata. To nije bilo moje obezbeđenje, ja nemam, niti sam ikada imao obezbeđenje. Pozdravili smo se i oni su mi rekli da su na zadatku. S obzirom na to da smo išli u istom pravcu, nastavili smo put zajedno - rekao je mlađi Vučić.
 

Ovo svedočenje čoveka koji nije optužen, ali je u trenutku incidenta bio nadređen optuženim žandarmima, baca sasvim drugo svetlo u odnosu na navode iz optužnice koja tereti žandarme "za napad na vojno lice u vršenju vojne službe". Nedovoljno medijski ispraćeno bilo je i ranije svedočenje jednog od pripadnika Kobri koji je tvrdio da su se on i kolega slučajno zatekli u društvu Andreja Vučića i Predraga Malog dok su bili na zadatku "opservacije šireg reona bezbednog dolaska premijera u roditeljsku kuću u Krunskoj ulici".

Ta izjava je kontradiktorna onome što je prethodno rekao ministar odbrane Bratislav Gašić koji je tvrdio da su pripadnici obezbeđenja premijera Srbije dodeljeni njegovom bratu "kao pratnja" kako bi bez incidenata došao do roditeljske kuće.

Ostaje da se vidi kako će sud upoređivati ova svedočenja i kojem će dati prednost i verodostojnost.

POVEZANE VESTI

Subota 23.01.2016. 08:04
Naravno da je Andrej bio bahat naravno da je nasrnuo na žandarme i naravno da će žandarmima biti presuđeno . Treba zapamtiti ime sudije koji vodi ovo suđenje ...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online