Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 18.12.2015.
06:45
Z. Ninković A

Bežeći od policije probio pet blokada

Zbog Albanca (22) s Kosova, policija u švajcarskom Rajntalu, u kantonu Sent Galen, organizovala je veliku poteru, a mladi Albanac zaustavljen je tek kod pete ulične bolokade!

Reuters
Filmska potera za Kosovarom

Prema pisanju švajcarskih medija, bilo je potrebno 30 pripadnika granične policije da bi zaustavili opel korsu kojom je upravljao mladi Kosovar. Posle pola sata i prevezenih više od 50 kilometara, njegovo bekstvo završilo se u mestu u Vidnau gde se sudario s policijskim i još dva vozila koja su se tu zatekla!

Početak ove, kako su je mediji nazvali, "ludačke potere" dogodio se u ulici Oberer Graben u Sant Galenu.

- Sumnjivo vozilo policajcima je zapalo za oči, budući da je automobil imao dve različite tablice. Policajci su pokušali da zaustave i legitimišu vozača, ali je on dao gas, izleteo na auto-put i počeo da beži u pravcu Rajntala! Pri tom je preticao vozila i desnom i zaustavnom trakom, a sve vreme su ga jurila dva civilna policijska vozila s plavim rotacionim svetlom.

Nije mogao da pobegne

Nakon što je javnost saznala za ovaj događaj, švajcarski novinari su se zapitali ztašo Kosovarova opel korsa, koja nije automobil za trke, nije mogla brže da bude zaustavljena. Portparol policije Hanspeter Krizi je za "Blik" pojasnio da bi bilo suviše opasno da je automobil nasilno zaustavljen.
- Pri brzini od 120 kilometara na sat sigurno bi došlo do stravičnog sudara, a osim toga nije postojala opasnost da bi vozač mogao da pobegne. U svakom momentu smo znali gde se nalazi, a imali smo policajce ispred i iza njega - objasnio je Krizi.

Kod Sant Margaretena policija je namerno izazvala kolonu kako bi zaustavila begunca, ali je mladi Kosovar jednostavno projurio koristeći zaustavnu traku - preneli su švajcarski mediji reči izvora iz policije.

U Vidnau je Kosovar izašao s auto-puta. Prvu policijsku blokadu zaobišao je vozeći preko livade, izbegao je blokadu granične policije kod Kriserna, kao i jednu izvan sela, i pri tom napravio štetu na jednom policijskom automobilu. Mediji pišu da se Kosovaru tom prilikom "rascvetala" guma na opel korsi.

- Kosovar se potom ponovo vratio na auto-put i nastavio da vozi u pravcu Sent Galena. Ipak, njegov automobil je polako počeo da posustaje, budući da je jedna guma počela da mu se "guli". Zbog toga je Kosovar u Vidnau ponovo izašao s auto-puta, a bekstvo je okončao kod mosta u Dipoldsau, naletivši na petu, poslednju policijsku blokadu. Njegova opel korsa frontalno je udarila u policijsko auto i dva vozila koja su se tu slučajno zadesila - rekao je isti izvor.

Nakon sudara Kosovar je uhapšen i nakon toga je na videlo dana je izašla činjenica da nema vozačku dozvolu, da je nikada nije posedovao, da su automobilske tablice na njegovoj opel korsi ukradene i da je mladi Kosovar odranije poznat policiji zbog krađa.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online